Fokus på Dam1an
Foto: Mats Olofsson

En av landets största poängmaskiner avgjorde toppmötet helt själv

ANNONS

Sara Anteryd gjorde alla 6 målen när Fagerhult Habo befäste sin serieledning i Dam1an i Västergötland.

I helgens spelades det toppmöte i Dam1an Västergötland där serieledarna Fagerhult Habo mötte tabelltrean Tvåstad KIK. En match som Fagerhult vann till slut med 6-2 och där lagets superstjärna Sara Anteryd gjorde alla målen. 

- Jag vet faktiskt inte vad som hände, det bara blev så att målen trillade in. Jag spelar med väldigt duktiga tjejer som lägger bra pass. Då blir det ibland oundvikligt att inte behöva skjuta, säger Anteryd till Innebandymagazinet.

Att Anteryd öser in poäng är inget ovanligt men det uppseendeväckande här är att hon gjorde lagets alla mål. Anteryd är inte känd som någon målskytt utan snarare en av landets bästa framspelare. Så detta är något unikt som aldrig tidigare hänt i 32-åringens karriär.

- Det kan jag aldrig tänka mig att det gjort, skratt.

Med fyra omgångar kvar att spela leder Fagerhult serien med tre poäng över Fristad, som har en match mindre spelad. Så det kommer bli en tuff kamp enda in på målsnöret om den enda kvalplatsen till allsvenskan.

- Ja, det är åter igen väldigt jämt. Jag tror vi leder på målskillnad just nu. Många pratar om just Fristads-matchen, och om hur viktig den är. Men helt ärligt, så är alla matcher lika viktiga. Vi har inte råd att tappa ett enda poäng, vilket ju innebär att vi får inte ha en dålig dag - då ryker seriesegern. Det är både roligt och skrämmande att det är så, men det är inte bra för mina dåliga nerver!

Fröjeredsprodukten är en av landets bästa poängmaskiner genom tiderna och säsongen 07/08 spelade hon i Endre och vann poängligan i Elitserien som den högsta serien hette då. De fem säsongerna som hon spelat i den näst högsta serien så har hon vunnit poängligan varje gång. De två senaste säsongerna har hon trappat ner i Dam1an där det blev 106 poäng första säsongen och nu är hon uppe i 97 poäng på 14 matcher.

-  Det var väldigt många år sedan jag vann poängligan i SSL. Mycket har hänt sedan dess, och det känns omöjligt att jämföra form, serie och ålder. Jag önskar att jag hade gett Endre ett par år till, men det är lätt att vara efterklok. Jag kan i alla fall säga, att jag tycker det är lika roligt att spela match idag som jag tyckte för 15 år sedan, och det är jag väldigt glad över.



Du kanske även vill läsa:
Sverigeligan vecka 6: Dam1an
Sverigeligan vecka 6: Dam1an
Sverigetabellen vecka 6: Dam1an
Sverigetabellen vecka 6: Dam1an