Deadline day
Foto: Mats Ragnarsson

Fd SSL-spelare förstärker Herr1an-lag

ANNONS

Precis innan transferfönstret stängde så gjorde kvaljagande Gimonäs klart med en före detta SSL-spelare.

Gimonäs UIF ligger på fjärdeplats i Herr1an Norrland, en placering som innebär att de för tillfället är klara för allsvenskt kval. Men det återstår sex matcher och precis bakom jagar Gamla Stan IBK en poäng bakom. Inför slutspurten så har Gimonäs förstärkt med poängmaskinen Jim Johansson som har ett förflutet i Dalen.

Jag har väldigt många vänner i Gimonäs sen så tog mitt Herr2an-lag beslutet att inte kvala till ettan och jag kände att jag ville spela kval så jag pratade med mina tränare Andre och Ronny om de. De köpte det så då pratade jag med Urban (Karlsson klubbchef i Dalen) och i vanlig ordning är det aldrig några konstigheter där när jag frågar han om saker, så de löste de otroligt bra!

Johansson har spelat i Dalens Herr2anlag under säsongen och gjort 69 poäng på 13 matcher där vilket innebär ett snitt på straxt över 5 poäng per match.

- De stämmer, skratt, jag vet inte riktigt hur många poäng jag kommer snitta i Herr1an, men hoppas jag kan bidra lite grann iallafall.

Vad tycker du om Gimonäs tabelläge inför de sex sista matcherna?

- Tabelläget ser ju väldigt positivt ut. Jag hoppas att jag kan bidra med lite fart framåt och producera lite poäng så att vi tar oss till kval.

Du har trappat ner flera gånger i någon distriktsserie och öst in poäng men det slutar alltid med att du återkommer till något lag i förbundsserierna till slut. Vad är det som gör att du alltid återvänder till spel högre upp?

- Haha ja, de börjar ju bli lite av mitt adelsmärke! Nej men jag vill ha mer utmaning helt enkelt, jag är ju inte så gammal ännu, så känner att benen har mer att ge!

Johansson har de tre senaste säsongerna gjort 225 poäng på 33 matcher i Herr2an. Han hann även med att göra 9 poäng i SSL för två säsonger sedan på 6 matcher när Dalen kallade in honom i slutet på säsongen. Så det återstår att se hur många poäng han kommer göra i Gimonäströjan på 6 matcher?

Den här artikeln handlar om: