Foto: FBC Bollnäs

Trefaldig SM-guldmedaljör till Herr1an

ANNONS

FBC Bollnäs bjöd på en rejäl värvningsbomb när man på deadline day presenterade ett minst sagt meriterat nyförvärv.

3 SM-guld, 2 SM-silver och ett SM-brons samt 3 Champions Cup-guld är några av meriterna som FBC Bollnäs nyförvärv kan skryta med. Bollnäs ligger för närvarande tvåa i Herr1an Norrland och är på jakt efter en allsvensk kvalplats. Inför den jakten så passade Bollnäs på att presentera en rejäl värvningsbomb på deadline day när man gjort klart med före detta Faluspelaren Hassan Hajo som lämnar Superligan och Visby. 


- Hårt jobb från hela föreningen och bra stöttning från våra partners har gjort detta möjligt. Hassan ville hem och spela kval med oss och våra sponsorer var beredd att betala för att det skulle hända, så då löste vi det, säger Bollnäs tränare Andreas Asp till Innebandymagazinet.

Visbys sportchef Joakim Bandholtz var inte helt nöjd med att släppa Hajo enligt pressmeddelandet som skickades ut. I början på säsongen så värvade ju Visby Filip Nilsson av er under uppmärksammade former. Känns det som ni gått plus eller minus nu med övergångarna med Visby?

- Varje övergång är sitt eget liv, jag och Bandholtz har en bra dialog gällande värvningar så det är inga konstigheter oss emellan.

Ni är ju på väg mot allsvenskt kval med stormsteg. Hur känns det att få in Hassan inför slutspurten?

- Jag förväntar mig att Hasse ska kliva in och vara sig själv. De är ingen kille som gör 5 poäng per match det här utan Hassan kommer tillföra jättemycket som person och spelare.

För bara någon månad sedan värvade ni även in hans bror Ciya Hajo och med dessa två meriterade nyförvärv är väl biljetten till allsvenskan mer eller mindre redan klar?

- Det är planen, det känns ju rätt bra att ha värvat 2 spelare med den arbetskapaciteten till ett redan hårt jobbande lag.

Den här artikeln handlar om: