VM-Kval
Foto: IFF/Peter Hačko
Internationellt

Finska superstjärnans kritik mot VM-kvalmatchen

ANNONS

När Schweiz inledde VM-kvalet så gjorde man det genom att besegra Elfenbenskusten med hela 51-0.

Under gårdagen skrev Innebandymagazinets Ludvig Gustavsson en krönika om VM-kvalet där han menade att det inte är bra för sporten när lag vinner för stort.

- Vem tjänar på att Sverige vinner med 61-0? Inte Frankrike iallafall. Resultatet basunerades ut på nyhetssidor runt om i Sverige och många skeptiska röster höjdes åt siffrorna som redovisades. Och jag förstår dem. Visst, det är utvecklande att möta bättre motstånd men det går inte att påstå att när det blir så stora siffror så är det bra för sporten. Det är snarare tvärtom, skrev Ludvig Gustavsson i sin krönika.

Och det dröjde inte lång tid innan VM-kvalet fick sitt första uppmärksammade resultat. Under torsdagen vann nämligen Schweiz över Elfenbenskusten med hela 51-0(!). Det var dessutom ett Elfenbenskusten som endast ställde upp med sex utespelare och en målvakt, och en som var väldigt kritisk över resultatet var den finska stjärnforwarden Peter Kotilainen.

- Snälla, skicka inte Elfenbenskusten till VM-kval i Europa med 6+1 (6 utespelare och 1 målvakt) i truppen. Det här är redan förödmjukande, både mentalt och fysiskt, skrev Peter Kotilainen på Twitter.

Den här artikeln handlar om: