Klart: Örebro får ny tränare inför slutspurten

ANNONS

Örebro har nu gjort klart med en ny tränare inför slutspurten i allsvenskan.

Örebro Queens befinner sig för närvarande på jumboplats i allsvenskan västra. På 14 spelade matcher har det endast blivit fyra poäng och nu väljer laget att agera inför slutspurten av säsongen 19/20 då man plockar in en ny tränare i form av Christofer Broberg, detta meddelar klubben i ett pressmeddelande under fredagen. Även Sandra Blomqvist, som förra säsongen var med och förde upp Örebro till allsvenskan, blir assisterande matchcoach. Och man tillför även Fredrik Sellberg som ska tillföra energi och kompetens i träningsvardagen.

- Christofer har vi fört samtal med tidigare, men då har tid och rum tyvärr inte klaffat. När vi nu ville göra en förändring så känns det kul att förutsättningarna hade ändrats och Christofer kunde tacka ja till utmaningen vi gav honom, säger Johanna Bengtsson som arbetat kring Queens sedan start i ett pressmeddelande.

Även Broberg själv får svara på lite frågor i pressmeddelandet.

Välkommen till IBF Örebro, hur känns det?

- Tack och känslan är bra. Spelarna verkar taggade och fulla av energi så det är inte så mycket att fundera på, säger Christofer Broberg i ett pressmeddelande.

Kort presentation av dig själv?
- 34 år gammal, ursprungligen från Skåne. Flyttade till Örebro 2009 och bor i Västra Oxhagen med min fru Frida, mina två barn Liam och Lykke samt två hundar. Har senaste åren tränat juniorlag i KFUM/Kumla samt ÖSK Ungdom och senaste uppdraget var Distriktslaget för F16 som spelade i Gävle i början på januari 2020.

Hur ser du på helgens matcher?
- Vi har ju inte haft mycket tid på oss tillsammans men vi, dvs spelarna och ledarna är överens om att i helgen går vi in med en massa energi och tillsammans ska vi göra något riktigt bra ihop.

Något speciellt ni fokuserat på?
- Det jag tryckt på är att vi måste vara tydligare, rakare och slipa på vissa detaljer. Vi har också vridit och vänt lite på anfalls- och försvarsspelet. Sen vad det innebär i detalj går vi inte in på här såklart. Men det är inget snack om att det finns en kvalité i truppen. Utmaningen finns i att dels bygga upp självförtroendet och tro på oss själva, men också i att vi alla måste vara beredda på att ta ett j-vla grisjobb anfalls- såsom försvarsmässigt, för vi kommer inte få något gratis.

Och resten av säsongen?
- Tråkig klyscha, men vi tar match för match, med avstamp nu på lördag mot Sävsjö. Det är 24 poäng kvar att spela om och truppen är helt överens om att vi ska kriga och slita med vårt blod, svett och tårar för att ta varenda pinne vi kan. Lagen som möter oss ska få veta att de lever.