SSL dam
Foto: Adam Troy

Guldtränaren om det oväntade uppdraget

ANNONS

Andreas Harnesk om uppdraget i Västerås Rönnby - och tankarna inför nästa säsong.

Tidigare i veckan blev det klart att den tidigare Storvretatränaren Andreas Harnesk tar över Västerås Rönnby, och gör sin första match med laget redan imorgon.

- Det känns kul. Föreningen har gett ett väldigt gott intryck och spelarna och ledarna har varit väldigt taggade, det är en stor familj som tar hand om varandra och som ger energi till varandra. Det har varit väldigt positivt, säger Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.

Och kontraktet med Västerås Rönnby sträcker sig den här säsongen ut.

- Vi pratar om säsongen ut till att börja med.

Men hur ser du på nästa säsong. Är det Rönnby som gäller då också eller är du fortfarande öppen för den?

- För nästa säsong är jag öppen.

För Andreas Harnesk väntar nu en smått hektisk tillvaro under slutskedet av säsongen 19/20 där han kommer pendla från Uppsala till Västerås för träningar, och nu handlar det om för Västerås Rönnby att hitta rätt efter flera svidande förluster.

- Jag tror att vi bara ska fokusera på att utvecklas och få lite flow, få upp självförtroendet. Vi ska träna bort slutspelstankar och resultattankar utan nu ska vi bli bättre hela tiden. Det kommer nog ta ett tag tills det sitter men det finns en stor potential i gruppen och spelarna känns hungriga och sugna på att lära sig, de har bra förutsättningar.

Men Harnesk själv trodde inte att han skulle ta något annat tränaruppdrag den här säsongen efter att han fick lämna Storvreta.

- Jag var helt inne på att inte vara tränare den här säsongen iallafall och sen skulle jag bestämma mig kring framtiden, men de lyckades övertala mig.

Vad var det som gjorde att de lyckades övertala dig?

- Det var en mix av flera faktorer. Dels är Rönnby ett väldigt spännande lag och det finns mycket potential i laget och jag hoppas och tror att jag kan bidra till att de får ut sin potential. Sen var det väldigt bra möten med klubben och sportgruppen och några spelare hörde också av sig, det kändes bra.

För Andreas Harnesk och Västerås Rönnby väntar den första utmaningen imorgon klockan 14.00 när man ställs mot Skoghall hemma i Bombardier Arena.