7 allsvenska spelare har lämnat laget i protest

ANNONS

Det råder inre strider i ett av lagen i norra allsvenskan som gjort att 7 spelare valt att sluta i protest.

Nykomlingarna i norra allsvenskan, Klockarbergets BK har det tufft både på planen och utanför. Laget ligger sist i serien och man har inte tagit ett enda poäng på fjorton matcher och man har en målskillnad på -71. Laget har drabbats av inre stridigheter efter att 6 spelare valde att inte följa med på den sista bortamatchen innan juluppehållet. Tränaren Joakim Gustavsson gick då ut i media och kritiserade deras val.

Efter det valde 7 av lagets spelare som gjort över hälften av lagets alla mål att sluta i protest.

-  Att tappa spelare är tråkigt, men vill man inte spela vill man inte. Klart att det är trist för laget, men jag tycker vi har hittat glädjen igen. Vi har spelat tre matcher sedan de lämnade och jag tycker vi har varit med och tävlat ändå, det är kul att se att många kliver fram, säger Gustavsson till Sundsvalls Tidning.

Klockarberget har som sagt var inte tagit några poäng men i helgen får man två nya chanser till att ta de första pinnarna för säsongen när man först möter nykomlingarna och jumbon i östra serien AIK på lördagen för att sedan ta sig an östras serieledare Falun på söndagen. Med åtta omgångar kvar att spela är det bara 6 poäng upp till nedflyttningsstrecket för Klockarberget. Coach Gustavsson vill dock inte gå in på varför spelarna valt att sluta utan hänvisar till styrelsen.

- Det får de ta, det är inget jag vill kommentera. Jag tycker vi har en jättebra ledarstab och en bra dialog med vår ordförande. Hon ska följa med till Stockholm nu för att stötta oss och se vad vi behöver för resurser för att fortsätta den här resan och utveckla spelare.