JAS-TISDAG
Foto: Patrik Palm

Lund är Sveriges mest överlägsna JAS-lag

ANNONS

IBK Lund dominerar totalt i grupp H i damernas Juniorallsvenskan. Lundstjärnan Tindra Karlsson berättar hemligheten bakom lagets framgångsrecept.

  IBK Lund är Sveriges överlägsnaste JAS-lag på damsidan. Efter nio spelade matcher har laget inte tappat ett enda poäng och man har den hiskeliga målskillnaden +105 mål. Totalt har man gjort 117 mål, vilket är 75 mål mer än de som ligger närmast bakom, och man har bara släppt in 12 mål.  

-          Vi är väldigt skickliga offensivt och alla i vårt lag kan göra mål. Att säga att anfall är bästa försvar passar väldigt bra in på oss. Vi spelar med både snabba kontringar och långa uppbyggda anfall. Även när motståndarna anfaller mot oss har vi ett väldigt bra inövat försvar som har gjort oss väldig stabila defensivt, säger Tindra Karlsson till Innebandymagazinet.

 Kollar man i poängligan så är det 6 lundspelare på topp tio och man har lagt beslag på plats 1-5 samt plats nio.  

-          Vi har ett annorlunda anfallsspel med spelare med olika spetskvaliteter, men som funkar bra tillsammans. Vi har också många spelare som länge har spelat mot bra motstånd så vi har lärt oss att spela ett både snabbt och effektivt spel.

 Tindra ligger femma i poängligan på 23 poäng och i toppen ligger hennes tvillingsyster Minna Karlsson på 33 poäng. Då har även Minna missat tre matcher på grund av en hjärnskakning.

Hur är det att spela med sin tvillingsyster i laget och är det mycket intern kamp om vem som gör mest poäng mellan er?

-          Inte precis, Minna och jag spelar ganska lika på många sätt men hon är mer offensiv medan jag är mer defensiv. Den interna kampen mellan oss handlar inte så mycket om vem som gör flest poäng. Dessutom har Minna en sådan talang för att göra mål att det inte är nyttigt för någon i vår ålder att jämföra sig med henne, då känner man sig bara dålig.

 -          Men jag tror definitivt att vi har gynnat varandras innebandykarriärer, genom att motivera varandra till att träna extra utöver träningarna med laget, men också att få varandra att fokusera på träningar och matcher.

 Hur långt kommer Lund gå i JAS i år?

- Jag tror att vi kan gå långt, och såklart hoppas jag att vi kommer att ha en chans på guldet.