Kalmarsund-Höllviken 8-9 SD
Kim Nilsson gjorde fyra mål och en assist.
Foto: Anton Måård

Två poäng för Höllviken trots Kim Nilsson-show

ANNONS

Viktig seger för Skånelaget borta mot Kalmarsund: "Jäkligt bra insats defensivt"

  Höllviken blev första laget att lyckas vinna mot Kalmarsund i deras nya hemmaarena, KIFAB Arena. Bottenlaget fick en drömöppning med en tidig 3-0-ledning, och man skulle sedan även vara i ledning i nästan hela matchen. Men hemmalaget kom tillbaka och till slut var det förlängningsspel som fick skilja lagen åt. Där avgjorde Johannes Wilhelmsson, på passning från Fabian Hansson.

- Det borde ha blivit tre poäng. Men två poäng är inte fel, säger backen Fabian Hansson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi gör en jäkligt bra insats defensivt. Vi sätter alla saker som vi har pratat om inför matchen.

Hansson stod i rampljuset flera gånger. Dels med både mål och assist, men särskilt i slutskedet av matchen vid ställningen 7-7. Då drog han på sig en utvisning som ledde till att Kim Nilsson i powerplay kunde göra sitt fjärde mål i matchen till 8-7.

- Jag ska kolla på den situationen i efterhand men enligt mig själv nu så är den ganska hård. Jag ska springa och byta och ser precis att han kommer innan vi kolliderar. Så får man en tvåa på det. Det kunde ha blivit helt avgörande och då hade man fått gömma sig i bussen på vägen hem. Men vi fick revansch sedan när vi kunde vända och vinna.

Två viktiga poäng för Höllviken som ligger ovanför bottenstrecket, precis som Warberg som vann mot Visby idag. Istället är det nu Sirius som ligger under strecket ihop med Visby.

- Vi är tre lag som krigar ganska hårt om en plats. Sedan vet man aldrig vad som kan hända, men Visby har uppförsbacke, konstaterar Hansson.

Matchfakta: Kalmarsund-Höllviken 8-9 SD


Matchens stjärnor

  Kim Nilsson, Kalmarsund

 Johannes Wilhelmsson, Höllviken

 Jakob Gullberg, Höllviken