Andreas Bremer Åstorp
Foto: RG Foto-Media

Prestigemöte deluxe mellan allsvenska nykomlingarna

ANNONS

I eftermiddag möts Åstorp/Kvidinge och Nykvarn och det ligger mycket prestige i potten. Båda är nykomlingar i södra allsvenskan och de ligger efter varandra i tabellen precis under kvalstrecket till SSL.

Åstorp/Kvidinge har äntligen fått rejäl träff på grejerna efter att ha åkt hiss mellan Herr1an och allsvenskan de senaste fem åren. Efter 13 omgångar ligger skåningarna på en sjätte plats två poäng bakom dagens motståndare Nykvarn. Lagets fixstjärna och poängkung, Andreas Bremer förklarar vad som hänt med laget denna säsong.

- Alla ungtuppar i laget har växt in i det riktigt bra tycker jag. Nu är det inte bara en femma som är redo för allsvenskan, nu har vi 3 hela femmor som gjort det riktigt bra.

Idag möter man seriens andra succénykomlingar, som förra säsongen var nykomlingar i Herr1an. Senast de möttes så ledde Nykvarn med två bollar men tre raka mål senare tog Åstorp med  sig två poäng från Björkestahallen.

- Det ska bli kul, känns lite som det är nu det avgörs om vi ska fortsätta vara med och satsa för topp 4 eller om vi hamnar i ingenmansland.

Med tanke på att ni gått upp och åkt ur allsvenskan de senaste fem åren och aldrig legat så här bra till. Tittar ni uppåt eller nedåt i tabellen inför slutspurten?

- Vi har klarat oss kvar en gång tidigare. Men målsättningen är att fortsätta trumma på, vinner vi idag så är vi med om topp 4 i allra högsta grad. Men målsättningen i grunden är egentligen att hålla oss kvar, det är vårt största mål trots att vi ligger så bra till.

Senast vann ni med 6-5 i sudden, vad måste ni göra idag för att ta alla tre poängen och gå förbi Nykvarn i tabellen?

- Vi måste vara med från början och lira vår innebandy i 60 minuter. Det kommer bli en jämn och rolig match.