GÄVLE-AIK 4-3 SD

Dåligt skytte men passningar i världsklass: "Jättemånga lägen"

ANNONS

Nicklas Gustafsson spelade läckert fram till både första och sista målet för Gävle när AIK besegrades i sudden death.

Målskyttet har varit Gävles stora problem den här säsongen i allsvenskan norra. Men passningarna är det inget större fel på, särskilt inte idag - och i synnerhet inte från nummer 27, Nicklas Gustafsson. Först spelade han fram Oskar Strand Söderholm till 1-1 i första perioden med en häftig snurrpassning, och när matchen sedan skulle avgöras i sudden death vid ställningen 3-3 väntade han kyligt in Victor Gomez löpning och hittade segerskytten perfekt. Målet gjordes med endast en sekund kvar av förlängningen (se klippet ovan).

- Vi borde ha fått med oss tre poäng men vi får vara nöjda med två, säger Gustafsson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Vi har jättemånga lagen till att ta tre poäng. Men vi har tyvärr ingen notorisk målskytt i laget och det gör det svårt. Vi gör inte fler än tre-fyra mål per match. Nyckeln är att vi sätter försvarsspelet men det är tråkigt att vi inte kan göra fler mål framåt. Vi har några öppna burar idag, jag har ett friläge och flera andra också.

Har det sett ut så hela säsongen?

- Ja, det tycker jag. Även förra säsongen. Sedan var det några som slutade inför i år som gjorde mål förra året. Men vi fokuserar mest på försvarsspelet och att få till kontringar. I de senaste matcherna har vi haft bra rull i offensiven till stora delar, men det är sista tredjedelen som saknas.

Passa kan ni göra i alla fall, åtminstone du, två läckra assists idag.

- Ja, tack! Jag har fått lite skäll för att jag gör den där snurren på träningarna, så om jag hade missat så hade jag nog fått sätta mig längst ner på bänken och tugga knopp resten av matchen.

Två poäng idag var viktiga i jakten på nytt kontrakt. För det är precis vad Gävle siktar på, även om man nu faktiskt har färre poäng upp till toppstrecket än bottenstrecket.

- Vi får se det som positivt att vi ligger i mitten av tabellen. Vi ska hålla oss kvar, det är målsättningen, och jag tror vi behöver vinna en eller två matcher till för att säkra kontraktet.

Ni blickar inte uppåt i tabellen?

- Nej, inte den här säsongen. Det ska vi inte göra. Vi har ingenting däruppe att göra just nu. Men till nästa säsong hoppas jag vi kan bli bättre. Vi har en generationsväxling nu, vi har tappat ganska mycket folk. Idag hade vi med en 03:a (Adrian Olsson) som bara hade tränat två träningar med oss. Han fick kliva rätt in i förstafemman med mig och Oskar och spelade 20 minuter. Det var nog lite darrande handleder, men jag tycker han var felfri idag så en stor eloge till honom.

Matchfakta: Gävle-AIK 4-3 SD

Du kanske även vill läsa: Gävles drömmål mot AIK: "Vilken framspelning!"