KAIS Mora-Sirius 19.00
Foto: Per Wiklund

Slutspelsdrömmen lever hos Sirius

ANNONS

Tre tabellplaceringar från slutspel - men slutspelsdrömmen lever hos Sirius, som ställs mot KAIS Mora idag.

 Efter femton spelade matcher så har Sirius skrapat ihop 16 poäng och befinner sig för närvarande på en elfteplats i SSL Dam, en placering som tränaren Mårten Pederson menar är underkänd.

- Det är underkänt, så är det. Så skulle jag sammanfatta det med enkelhet, säger Mårten Pederson till Innebandymagazinet.

Sirius har annars haft spelledigt i veckan då matchen i förra omgången mot Täby spelades redan i oktober på grund av Täbys deltagande i Champions Cup. Och laget har under tiden sedan senaste matchen pratat om att hitta tillbaka.

- Vi har mest pratat om vad vi vill med det vi håller på med och försöka hitta tillbaka till det som vi faktiskt hade vid ett tillfälle. Vi har tagit några steg tillbaks känner vi, så fortsätta där vi slutade ta stegen så att säga. Hitta tillbaks till en bra känsla.

Men Sirius senaste match var en välbehövlig seger när man besegrade Dalen på bortaplan med 3-2 efter straffar.

- Poängmässigt är det jättebra men prestationsmässigt så känner vi att det inte var något bra.

Är slutspel något ni fortfarande tror på och pratar om?

- Vi har inte pratat något om tabelläge och vart vi ska någonstans men det är klart att alla vill till slutspel, så enkelt är det. Och det är inte onåbart heller så det kommer vi gå för. 

För Sirius väntar idag en riktig utmaning när man ställs mot KAIS Mora på bortaplan.

- Det är en av de tuffaste bortamatcherna man kan ha såklart, det är alltid svårt däruppe men som sagt kommer vi upp i nivå så ska vi nog kunna göra match utav det, säger Pederson som också lyfter fram en nyckel till seger för att stjälpa Mora:

- Vi måste spela ett solitt och äckligt disciplinerat försvarsspel, så är det ju.