5 saker att minnas från omgång 16

ANNONS

Omgång 16 i damernas SSL spelades klart på fredagskvällen och här listar vi de 5 mest minnesvärda ögonblicken.

IKSU:s nya rekordsvit

IKSU avfärdade Dalen i Umeåderbyt med hela 9-1 och själva matchen går väl inte till historien som ett minnesvärt ögonblick. Minnesvärda ögonblick av den värre sorten för IKSU-supportrarna är när lagets svit på 49 raka vinster kom till ett slut i semifinalen mot Täby i våras, då hade IKSU gått obesegrade genom hela 2018. Men de orangea supportrarna kan glädja sig med att IKSU har börjat på en ny magisk svit och mot Dalen kom den 28:e raka hemmavinsten i grundserien. IKSU har inte förlorat en enda hemmamatch i serien sedan den 17 december 2017.

Malmös superform

Malmö går som tåget i SSL just nu och skåningarna har överraskat alla med sitt frejdiga anfallsspel. Många var tvivlarna inför säsongen men Malmö har täppt till truten på dem alla. Inte nog med att man vinner sina matcher och ligger på sin bästa placering någonsin i SSL man öser dessutom in mål. De två senaste matcherna har man slagit först Rönnby med 11-6 och idag Jönköping med 10-6. Två lag som tippades att gå till slutspel medans Malmö tippades att kämpa för nytt kontrakt. Andrea Gämperli-Ellen Rasmussen och Maja Ekström visade vägen som vanligt.

Endres succéfemma fortsätter att imponera

Endre inledde säsongen väldigt tungt och för att vända den negativa trenden så satte man ihop en superkedja med Sara Steen-Anna Moberg-Wilma Johansson. Ett lyckokast då Endre tog sin åttonde raka seger idag när man slog Nacka Wallenstam med 7-2. Men det är dock inte Endres superfemma som dominerar utan det är andrafemman med Linnéa Wallgren-Elin Roos-Ellen Bäckstedt i spetsen. För tredje matchen i rad är det andrafemman som står för leveransen. Mot Rönnby gjorde femman 4 av 7 mål, mot Pixbo 4 av 6 och idag gjorde man åter igen 4 av 7 mål.

Sirius manfall och två debutanter

Att ta sig an KAIS Mora är ingen lätt uppgift för någon men att behöva göra det med 10 spelare på frånvarolistan gör inte uppgiften lättare. Det var fallet för Sirius inför matchen och under omständigheterna stod man upp bra. Glädjande för Sirius så luftade man två debutanter. Rafaella Sundström, en 18-åring som spelar i Sirius Dam1an-lag till vardags fick chansen att debutera i SSL. Dessutom fick äntligen Isa Grängsjö spela innebandy igen för första gången sedan 21 oktober 2018. Grängsjö drog av korsbandet i omgång fem i allsvenskan sista året på RIG Umeå och har inte spelat sedan dess. Ingen av de båda debutanterna gjorde bort sig.

Klapp-klapp-spel med drömavslutning

Omgångens snyggaste mål stod Pixbo Wallenstam för när Klara Loneberg satte 6-1 mot Warberg. Den nyblivna landslagsspelaren i alla ära men det mest magiska i anfallet var passningen från Cajsa Elm.

- Jag, Emma (Stenberg) och Cajsa vet var vi har varandra och vi har pratat om flera lösningar när vi hamnar i dessa lägen. Cajsa slog en jättefin boll genom hela försvaret så det var bara att lägga in den. Kolla in målet i klippet ovan.