#ibsilly-nytt
Foto: Adam Troy

Kan detta vara Storvretas nya tränare?

ANNONS

Storvreta är på jakt efter en ny huvudtränare inför nästa säsong och Innebandymagazinet har fått uppgifter om ett av alternativen.

Innan jul gick IBK Lockerud Mariestads tränare Jonas Boväng ut med att han lämnar laget efter säsongen. Under sin tid som tränare har han förvandlat Lockeruds damer från ett mittenlag till ett topplag som kvalat två raka säsonger till SSL och är på väg mot sitt tredje raka. Med tanke på att flera lag bytt tränare eller aviserat att de ska byta tränare till nästa säsong och att vi fått in ett tips om  Bovängs nästa klubbadress, passade vi på att stämma av läget.    

-          Förfrågningar har jag fått flera stycken, men det finns inget konkret att ta ställning till för tillfället. Utan det har mest varit nyfikna frågor om jag har nytt på gång, och om intresse, samt hur jag ser på min framtid efter säsongen, säger Boväng till Innebandymagazinet.

 Svenska mästarna Storvreta sparkade Andreas Harnesk nyligen och är på jakt efter en ny huvudtränare till nästa säsong. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet skulle Boväng vara ett av alternativen.  

-          Uppsala ligger mig alltid varmt om hjärtat. Blev väl 11-12 år där, så klart Uppsala betyder mycket för mig. Vilka som hört av sig om intresse behåller jag för mig själv. Spekulationer och rykten finns det gott om, så det behöver jag inte bidra med.

 Du har tränat både damlag och herrlag finns det några skillnader på det och vad vill du helst jobba med i framtiden?

-          Klart det finns skillnader, men tycker personligen att det inte är så stora skillnader, handlar om att möta människan/innebandyspelaren. För mig handlar det om att vara i en miljö där det är kravställt, och där det är tydligt med vad man vill både sportsligt och som förening, att det finns en organisation som tar steg utanför det sportsliga och skapar förutsättningar så detta synkar ihop.



Foto: Patrik Palm

 Du tog upp Örebro till SSL innan du gick till Lockerud, nu är du på väg att ta upp Lockerud i SSL och lämnar efter säsongen. Ser du en utmaning i att jobba med "ofärdiga lag" eller vill du inte bara träna ett SSL-lag?

-          Bygga lag handlar det om oavsett om det är i SSL eller serierna under. Om man tror att det är färdigbyggt för att man är i SSL, så tror jag utvecklingen uteblir både sportsligt och runt om.

Du har haft två framgångsrika säsonger i Lockerud med serieseger, två SSL-kval, två DJ18 SM-brons och nu är du inne på sista delen av tredje året innan du kliver av. I helgen tog ni dessutom 4 av 6 poäng mot IBK Lund och IBK Göteborg som kan bli framtida kvalmotståndare. Hur är känslan inför slutet av serien?

-          Känslan är bra, och nu handlar det om att avverka match efter match på bästa sätt. Det är 8 omgångar kvar, och som serien ser ut, så är det kvalmatcher varje omgång som är kvar nu. Tycker vi växer hela tiden som lag, och det visade vi mot både Lund och Göteborg. Blir lite sista resan med gänget av den tiden som är kvar.