IKSU-Dalen 9-1
Foto: Magnus C Lydahl

IKSU körde över Dalen i Umeåderbyt

ANNONS

Det var aldrig något snack - IKSU krossade Dalen i kvällens Umeåderby

Det var inget snack i kvällens Umeåderby mellan IKSU och Dalen som IKSU vann med klara 9-1, och det var en bra insats från hemmalaget menar stjärnforwarden Amanda Delgado Johansson.

- Jag tycker att vi spelar riktigt bra i alla tre femmor egentligen. Sen är kanske första perioden riktigt bra från våran sida och vi kommer kanske inte riktigt upp i den nivån i andra och tredje, samtidigt så höjer sig väl Dalen lite, men överlag är vi nöjda, säger Amanda Delgado Johansson till Innebandymagazinet.

Och IKSU hade snackat om att sätta full fart redan i den första perioden. 1-0 efter sex och en halv minut blev till slut 5-0.

- Jo men det hade vi ändå snackat om. Vi var lite smått besvikna efter insatsen mot Warberg och kände att vi hade mer att ge, så absolut vi hade pratat om det innan.

Din egen insats idag, två mål. Vad säger du om den?

- Jo men det kändes ändå bra. Det är alltid kul att göra mål och jag känner mig pigg i benen, så absolut det kändes bra. Sen finns det alltid lite mer att ge.

Dagens seger innebär att IKSU nu går upp på 101 måls differens med 145 gjorda och 44 insläppta. Närmast under i målskillnad ligger KAIS mora som har +48 gjorda mål, och Delgado Johansson medger att det är smått sjuka siffror som IKSU radar upp.

- Ja verkligen nu när du säger det. Det hade jag inte koll på, men det är klart att det är imponerande från våran sida att vi lyckas hålla en sån hög nivå hela tiden och gör så mycket mål under matcherna. Men vi har många skickliga spelare, många poängspelare som är väldigt hungriga. Men det är häftigt att vi kan trumma på.

Vad är hemligheten som gör att ni fortsätter ösa på match ut match in?

- Vi är sällan nöjda om vi gör en bra period och sen går vi ner oss. Vi försöker alltid hålla en hög nivå, sen som jag var inne på på individnivå så är det många spelare som är poängspelare och som är hungriga på att göra poäng även fast matchen kanske rinner iväg.

Är slutspel något ni börjat prata om redan nu?

- Inte riktigt än, men absolut det snart kommer att börja pratas lite om det. Men det är ett litet tag kvar av grundserien vilket gör att vi är ganska mycket här och nu, men för egen del längtar man till det för det är väldigt roligt. Det ser jag fram emot.