Foto: IFF
Internationellt

Gammal SSL-stjärna blir landslagstränare

ANNONS

Norges U19-herrar tar hjälp ifrån Sverige, idag presenterade man en gammal SSL-stjärna som ny landslagstränare.

Idag meddelade Norska Innebandyförbundet att AIK-legendaren Henrik Lorendahl som bland annat har två SM-guld och tre VM-guld blir ny tränare för det norska U19-landslaget på herrsidan och att han kommer att ha sin första landslagssamling i april.

- Det ska bli väldigt kul och utmanande att få arbeta på landslagsnivå och U-19 känns rätt  i tiden då jag är tränare på klubblagsnivå i dessa åldrar. Finns mycket jag dela med mig av och samtidigt lära mig nya saker, säger Lorendahl till förbundets hemsida och fortsätter: 


- Min filosofi bygger mycket på att se varje individ och jobba nära spelarna, är alltid noga med dem små detaljerna eller justeringar som gör skillnad. Kan jag få individen att göra detaljerna 5% bättre så kommer lagets prestation öka vilket ger en boost för både spelare och laget. Spelaren har två sidor, där båda har lika stor del i en karriär. Spelare/människa innanför sargen och spelaren/människan utanför sargen. Dessa sitter ihop i ett kugghjul som måste samspela. Där kan jag göra skillnad med min kunskap och erfarenhet.


Den här artikeln handlar om: