#ibsilly-nytt
Foto: Erica Holmgren

Chockbeskedet i allsvenskan

ANNONS

En huvudtränare har beslutat sig för att lämna ett framgångsrikt lag i södra allsvenskan.

Nykomlingarna i södra allsvenskan var uträknade av alla efter att man tappat en rad med nyckelspelare inför säsongen. Men efter 13 omgångar har Lockerud överraskat alla och spelat in 18 poäng och ligger i mitten av serien. Men sent igår valde laget huvudtränare Tobias "Tuben" Svensson att lämna laget.

- Det var ett tufft beslut att fatta men i slutändan är det rätt beslut. Jag blev erbjuden en lärartjänst som jag inte kunde tacka nej till. Sen känner jag att motivationen inte finns där till hundra procent och då gör jag varken mig själv eller laget rättvisa genom att fortsätta, säger Svensson till Innebandymagazinet.

Ni var helt uträknade av de flesta men när mer än halva serien är spelad ligger ni i mitten. Vad tycker du om det ni presterat?

- Känner en stolthet över vad spelarna har presterat under första halvan av säsongen och är helt säker på att laget kommer fortsätta på inslagen linje under våren. Spelarna har visat att laget är större än jaget.

Du nämner motivationsbrist vad är det specifikt som ligger bakom det med tanke på att ni gjort bra resultat?

- Som heltidsanställd har det blivit för mycket innebandy, vilket har gjort att jag har tappat motivationen men är otroligt glad över chansen som Lockerud gav mig och stolt över vad laget har åstadkommit hittills.

Hur ser innebandyframtiden ut för din del framöver?

- Nu blir det att lägga tavlan på hyllan och njuta av att ha lediga kvällar och helger. Sen får man se vad framtiden har att erbjuda framöver.

Lockeruds sportchef Jan Stöckel om chockbeskedet:

- Givetvis tråkigt att Tobias lämnar men vi respekterar hans beslut och önskar honom lycka till i framtiden! Det sker lite förändringar i ledarstaben i och med detta och Stefan "Nader" kommer att kliva upp som huvudtränare. Till sin hjälp har han assisterande tränarna Dan Carlsson och Johnny Hante, säger Stöckel till lagets hemsida.




Den här artikeln handlar om: