Tidigare SSL-spelaren gjorde debut med Djurgården i helgen

ANNONS

I helgens match mellan Djurgården och Tullinge fanns tidigare Visby-spelaren Adam Kimström på plan för Djurgården.

Under helgen som gick så föll Djurgården hemma mot serieledarna Tullinge i allsvenskan norra med 6-4. Men även om resultatet var deppigt så fanns det andra saker att glädja sig åt för Djurgårdssupportrarna - som att Djurgården gjort klart med tidigare SSL-backen Adam Kimström som också gjorde debut när laget mötte Tullinge. Kimström kommer senast från SSL-klubben Visby som han även hoppat in och representerat i SSL den här säsongen.

- Visby har varit jättetillmötesgående. Vi hade ett samtal om att låna Kimström redan till första Tullingematchen men då passade det sig inte. Sen har jag haft en väldigt bra dialog med Jocke(Bandholtz) i Visby och han vill inte bli av med Kimström såklart, det är en sjukt bra spelare. Men han har också empati Jocke och Kimström har flyttat hem till Stockholm med hemlängtan och har varit beredd på att lägga av innebandyn. Men då hittade vi en bra lösning med Visby för individen Kimströms skull vilket jag tycker var stort av Visby, säger Djurgårdens tränare Mikael Öhman till Innebandymagazinet.

Och övergången gäller hela säsongen.

- Han är våran, han tillhör oss nu och är Djurgårdare. Vi tänker att han är en förstärkning i vårt lagbygge.

Kimström fick också en succédebut i Djurgården där han stod för ett mål redan i första bytet.

- Ja han är så bra, han kommer in och gör mål i första bytet och spelar 3-0 när vi förlorar med 6-4 och rullar på tre femmor ganska länge, det talar för sig tycker jag. Men det är roligt att vi äntligen har fått in honom. Vi har jagat honom i flera år men när vi inte fått honom så jag har hjälpt honom med kontrakt, jag hjälpte honom med kontraktsförhandlingen med Thorengruppen så när jag inte fått honom så har jag sett till att han fått bra kontrakt istället. Det gjorde väl lite att han ville komma hit.

Hur viktigt har det varit att förstärka truppen inför den sista delen som väntar av säsongen?

- Det är jätte-jätteviktigt. Nu tycker jag att det är kul att vi har blivit som på gamla goda tiden att Djurgården är ett lag man kan räkna med. Mer folk i ledarstaben, mer spelare och det hörde av sig ytterligare en målvakt som kommer från ett bra lag men vad sjutton.. vi har redan fem målvakter, vi kan inte ha en sjätte(skratt). Men det känns jättebra och Kimström är ett jättenyförvärv, det finns en anledning till varför SSL-klubbarna ville ha honom.

TV: Se Adam Kimströms debutmål i Djurgården mot Tullinge i klippet ovan.