Oskar Hovlund Martin Karlsson Linköping

Linköping närmar sig slutspelsstrecket

Linköping har inte haft något direkt stäm under säsongen men på onsdags kvällen visade man upp sig från sin rätta sida när man besegrade Mullsjö med 4-1.

Det börjar märkas att serien börjar dra ihop sig och slutspelet närmar sig. Ett slutspel som Linköping fortfarande jagar. Några som vill spela slutspel är det samspelta paret Oskar Hovlund och Oskar Seth. Hovlund trampar in i mitten och lägger bollen rätt på Seths blad som enkelt styr upp bollen i nättaket till 1-0. Linköping fortsätter vara det bättre laget i första perioden och det belönar hemmapubliken med applåder när Linköping spelar bollen runt Mullsjöförsvaret. Båda lagen visar på högt tempo och Linköpings spelövertag leder till ett Mullsjö som hamnar efter i löpningarna. Detta resulterar i att Kim Ganevik från Mullsjö drar på sig matchens första utvisning. En utvisning som han inte utan protester går med på. Kim går hånfullt fram till Linköpingsbänken, efter sitt regelbrott, och börjar skrikande tjafsa med en irriterad Linköpingskapten (Martin Karlsson). Tjafset fortsätter mellan Kim och Martin även under det powerplay som Linköping har och tränare Johan Astbrant lägger sig skrikande i innan domarna lyckas tysta parterna. I fortsättningen av första perioden fortsatte Linköping ösa skott mot målet men Jonathan Larsson var en mur i målet.

Linköping fortsätter andra perioden lika bra som första och får tidigt ett riktigt bra läge tidigt där Martin Karlsson, som fått bollen lobbad in mitt framför mål, får till ett vasst skott men Larsson gör en monsterräddning. Linköping fortsätter att pressa på och Hovlund frispelas av Simon Palmén till ett friläge där han drar Mullsjöspelarna som måste slå bort bollen från Hovlund för att döda läget. Detta tvingar fram en straff och Simon Palmén ställs mot Jonathan Larsson i målet. Larsson tvingar ut Palmén på backhand och får honom att lyfta bollen ovanför målet och Larsson gör sin klassiska segerdans efter att ha räddat straffen. Offensiva backar i båda lagen gör att båda lagen skapar lägen även om Linköping fortsatt har ett spelövertag. En som försökt göra mål flertalet gånger är Olle Abrahamsson i Linköping som till slut lyckas efter att de vunnit bollen i offensiv zon och skjuter ett lågt skott mellan storspelande Jonathan Larssons ben. Målet väcker hemmapubliken till liv igen. Astbrant coachar aktivt på bänken och skriker löpande instruktioner till spelarna på plan. Detta aktiva coachande ger fortsatt effekt för ett kompakt Linköpingsförsvar och det står 2-0 inför sista perioden till Linköping.

In i tredjeperioden har såväl Mullsjö som Linköping gjort om i formationerna och ger speltid till Isak Hall (Mullsjö) och Felix Forslund (Linköping). Formationsändringarna gav inte någon större effekt. In i mitten av tredje perioden är spelet böljande och båda lagen har fått målchanser men vågskålen väger fortsatt jämn mellan lagen. I en avblåsning får förre målskytten Olle Abrahamsson en utvisning efter fördröjande av spel. Efter en ribbträff av Jan Zaugg och ett upprullat Linköpingsboxplay kan Pelle Tarenius skjuta in ett direktskott som sitter ovanför Linköpingsmålvakt Blom i nättaket och ställningen är 2-1. Oskar Hovlund fortsätter att skapa lägen för sitt Linköping och han utökar till 3-1 efter ett skott från högerkanten som sitter mitt i krysset. Mullsjö möblerar sedan om i sina formationer för att kunna ta ikapp underläget. Mullsjö känner sig allt mer pressade och begär en time-out för att kunna prata ihop sig. Under time-outen bestämmer sig Mullsjö för att plocka ut målvakten för att spela 6 mot 5 spel. Mullsjö går trots sina ändringar utan reducering och Felix Forslund får göra sitt första mål för dagen i öppen kasse efter att Oskar Hovlund lyft upp bollen från egen planhalva. Matchen slutar 4-1.