Efter skadan - säsongen över för Skoghallspelaren

ANNONS

Tvingades utgå från matchen mot KAIS Mora, nu har beskedet kring Skoghalls Jonna Romestad kommit.

Det var i mitten av den andra perioden i mötet mellan KAIS Mora och Skoghall som det tråkiga inträffade. Efter en närkamp med KAIS Moras Lisa Svarfvar så föll Skoghalls Jonna Romestad till golvet med stora smärtor och fick därefter hjälpas av planen. Och nu har beskedet kring Romestads skada kommit, och det är inget roligt besked.

- Tyvärr är det så, och det är faktiskt jäkligt sorgligt, men det blev ett korsband på henne tyvärr. Det är jäkligt synd, säger Skoghalls tränare Jonas Kruse till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Hon har ju tidigare spelat i SSL(med Karlstad, reds anm.) och var med i allsvenskan och sen spelade hon med U-laget. Sen kände vi att vi behövde en back till och vi vet att det finns hos Jonna och Jonna har satsat stenhårt och tränat i princip varje dag med en egen PT och extraträning. Det gör det extra sorgligt, och nu hade hon kommit igång bra också.

Det här är den fjärde i en rad av korsbandsskador som annars har drabbat Skoghall och Kruse berättar att man nu behöver se över upplägget.

- Det här är ju fjärde korsbandsskadan för Skoghall på ett och ett halv år. Meja Holgersson förra året, Elsa Flodell på Kallsta Open, Elin Andersson  för inte så många matcher sedan och nu Jonna då. Det är inte bra och vi försöker också titta om man kan göra något, om vi har tränat fel eller om vi har tränat för lite eller för mycket. Det är något vi verkligen måste gå till botten med och vi kommer göra lite förändringar i vårt upplägg. Sen kan det vara tillfälligheter också naturligtvis.

Och för Romestads del så är det nu färdigspelat den här säsongen och nu väntar istället en lång rehabtid.

- Det är någonstans mellan nio och tolv månader kan man säga, det beror lite på dels när man får operationen gjord. Det är många parametrar, men det är tufft det är det. 


TV: Se situationen där Jonna Romestad skadar sig i klippet ovan.