Onsdagens SSL
Marcus Jovic Visby

Blytung seger för Visby i bottenstriden

Både Visby och Höllviken kom närmre nedflyttningsstrecket efter dagens match. Hade Visby förlorat så hade nog SSL-äventyret varit över men nu är det bara fem poäng upp till Höllviken som ligger precis över strecket.

Första perioden bjöd på böljade spel fram och tillbaka från båda lagen som ägde olika stunder av matchen. Daniel Persson gav Höllviken ledningen tidigt i perioden men Visby hade ingen lust att ligga under allt för länge. Så gotlänningarna kvitterade både till 1-1 och 2-2 där den andra kvitteringen var en iskall straff av Kasper Broby. En minut från den första pausen tog Visby ledningen för första gången i matchen när Markus Jovic passar på att utnyttja Höllvikens försvarsslarv.

-          Vi får en bra start men sedan slarvar vi med detaljerna, precis det vi sagt att vi inte ska göra och då blir man straffad snabbt, sammanfattade Daniel Persson första perioden till SSLPlay.

Andra perioden påminde mycket om den första sett till matchbilden där båda lagen turades om att föra initiativet. Men ju längre perioden gick desto mer svängde bollinnehavet över till Höllvikens favör. Men spelövertag resulterar inte alltid i mål vilket blev fallet i andra perioden som slutar 3-3 där Höllviken stod för de fina spelmålen och Visby stod för kämparmålen som ofta Höllvikenförsvaret låg bakom. Johannes Wilhelmsson kvitterade till 3-3 och det var JW:s 68:e raka match med poäng. Marcus Jovic fullbordade sedan sitt hattrick när han gjorde 4-3 och 5-3 till Visby. 5-5 kvitterade sedan Linus Bergström till, hans fjärde poäng i matchen som vikarie för frånvarande Pontus Karlsson Martell i förstafemman. En annan spelare som också gjorde sin fjärde poäng i matchen var Daniel Gonzalez Palm som gjorde sitt andra mål när han fastställde ställningen efter två perioder till 6-5 för Visby.

-          Det är bra vilja och hög intensitet i matchen men det svänger för mycket. Det är en sådan matchbild som Höllviken vill ha så vi försöker lugna ner hettan i matchen lite, sa Jovic till SSLPlay i periodpausen och fortsatt berätta om sitt hattrick:

-          Min insats är väl okej och skönt med lite islossning men det känns som om jag inte behövt göra så mycket för målen. Jag står mest framför mål så dimper bollen ner framför mig.

Visbys plan enligt Jovic var att lugna ner spelet i tredje perioden men det lyckades man inte så bra med utan spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka med en aning mer kontrollerat bollinnehav av skåningarna. Höllviken skapade flest målchanser men ineffektiva avslut och en passning för mycket gjorde att man inte lyckades göra några flera mål trots att man vann den totala skottstatistiken med 30-21. Istället bjöd man Visby på ett till mål och sedan kunde Jon Lindgren fastställa slutresultatet 8-5 i tom bur. Visby bröt i och med segern sin 9 matcher långa förlustsvit och detta var första segern sedan 21 november.

-          Vi gör en riktigt bra match idag. Det var en 6-poängsmatch och hade vi inte vunnit hade vi varit duktigt avhängda. Vi var riktigt starka mentalt och vi vann alla närkamper och vi tryckte dit lägena när vi fick dem. Vi var jäkligt bra, sa Gonzalez Palm efter matchen.