Aktuellt
Foto: Martin Holmberg

Hett derby i Herr1an Södra Götaland ikväll

ANNONS

De båda göteborgslagen IK Zenith och Mölndals IBF slåss båda två om en kvalplats till allsvenskan. Vinnaren i dagens heta derby kommer att klättra upp på en kvalplats.

Zenith mot Mölndal är synonymt med tuffa bataljer där flera spelare spelat för båda lagen. När de båda antagonisterna möttes i höstas så körde Zenith över Mölndal rejält på deras hemmaplan med 11-5. Bästa poängplockare då var Björn Lindquist som säger så här om returmötet.

- Mölndal har fått igång sitt maskineri ordentligt och kommer i vanlig ordning bli tunga att möta. Men vi vet vad vi är kapabla till och välkomnar Mölndal till vår hemmaplan, säger "Sniperbjörn" till Innebandymagazinet.

Senast blev det en enkle seger men mannen med den fruktade 198 km/h-bössan tror inte det kommer gå lika lätt ikväll även om han tror på en seger.

- Vi kom upp i den nivå vi ville sist och då är vi riktigt bra. Vi vet också att när vi inte är mentalt förberedda så vinner vi inte mot Mölndal. Ikväll handlar det helt enkelt om att vara förberedd och ödmjuk inför uppgiften.

Inför säsongen var det ingen som tippade att Zenith skulle blanda sig i toppstriden men efter 12 spelade matcher ligger Torslandalaget femma och en vinst ikväll så klättrar man upp på en fjärdeplats, vilket innebär allsvenskt kval om de skulle stanna kvar där säsongen ut. Det skulle vara Zeniths största triumf i så fall.

- Det skulle betyda mycket för laget, och hela föreningen, ifall vi lyckades knipa en kvalplats. Några av oss är inne på sista åren samtidigt som de unga killarna kommer få värdefull erfarenhet. Extra motiverad blir man när de flesta förhandstipsen inte visade IK Zenith på topp 4.

En av de äldre spelarna är Lindquist själv som tydligen börjar se slutet av karriären framför sig. 31-åringen som gjort sig känd som en riktig sniper med en bössa runt 200 km/h har dock haft lite blött krut i kanonen den här säsongen och "bara" dundrat in 16 mål så här långt.

- Utdelningen har varit sämre i år, helt klart. Jag har väl fått lite mindre ytor att spela på samtidigt som det varit oskärpa i avsluten de senaste matcherna. Men så länge andra kliver fram och gör mål så är det inget att stressa upp sig för.

Återstår att se om krutet har torkat under juluppehållet och om Sniperbjörn kommer bjuda på några kanoner i Björlanda Idrottshall 19.30 ikväll?