Foto: Adam Troy

Håller konkurrenssituation på att ta knäcken på Dalen?

ANNONS

Dalen har sex raka förluster och laget man vann mot senast var Storvreta som man möter ikväll.

IBK Dalen är inne i en tung period där laget radat upp förlust efter förlust och just nu är man uppe i sex raka förluster och har endast tagit en poäng. 

- Jag tycker inte att det är lika stort panikläge som siffrorna visar. Men det är klart att vi måste börja vinna matcher igen. Vi har inte fått stäm på sista tiden  och då har vi kastat om i femmorna för att hitta stämmet men det har uteblivit, säger Sebastian Degeryd till Innebandymagazinet.

Dalen hade många spelare på skadelistan på inledningen av säsongen men har nu fått tillbaka alla i spel igen. Ironiskt nog så var Dalen ett vinnande lag när man var få gubbar i spel och tappat när man blivit fulltaliga igen.

- Det var många spelare som kom tillbaka samtidigt och då är det klart att det blev svårare att ta ut formationerna. Innan körde vi på de som var hela och då fick de en trygghet i det. Nu har vi en konkurrenssituation där det är många som krigar om platserna. Så då blir det rotation i formationerna. Men det är inget vi kan skylla på för vi har bra spelare på alla positioner, men det är något som inte klaffat på slutet.

Man brukar ju höja sig och göra laget bättre vid en konkurrenssituation men det verkar vara precis tvärtom för Dalen i år?

- Ja så har det kanske varit men alla gör sitt jobb och krigar för platserna men visst vi har inte fått ut något av det på slutet så det kanske ligger något i det.

Degeryd är en av spelarna som varit skadad och han missade de första tio matcherna på säsongen. Han har spelat de tolv senaste matcherna och gjort 10 mål och 4 assist på dem.

- Jag är kanske inte 100% men jag krigar på och det känns helt okej. Jag är inte helt tipptopp men det är bra mycket bättre än innan så det gäller bara att sköta om kroppen och tänka på vad man äter och hur man sover.

Dalen låg länge på fjärde plats i tabellen men efter formsvackan har man nu ramlat ner till en åttonde plats och är i allra högsta grad inblandad i kampen om de sista slutspelsplatserna. Men Degeryd är inte de minsta orolig för att Dalen ska missa slutspel. 

- Nej det är jag inte. Inte ett dugg faktiskt om jag ska vara ärlig. Vi har varit bättre än motståndarna i flera av matcherna så det gäller bara att få lite medstuds igen så kommer vi börja plocka poäng. Så jag är definitivt inte orolig.

Ikväll möter man regerande svenska mästarna Storvreta, som bara förlorat två matcher under ordinarie tid denna säsong. Kanske inte den lättaste uppgiften att ta sig an när man jagar formen.

- Jag har bara positiva tankar inför matchen och senaste matchen vi vann var mot Storvreta, vi brukar alltid göra bra matcher mot dem så det är bara att plocka fram det igen. Känns som det inte kunde komma lägligare med en match mot dem vi vann senast emot.