Foto: Kent Henriksen
Internationellt

Den nya svenska exporttrenden till Norge

ANNONS

Svenska poängmaskiner i Herr3an verkar vara en efterfrågad vara för norska elitserieklubbar.

Förra veckan skrev vi om Christian Klintorph, en svensk Herr3anspelare som blev värvad till Fredrikstad för att spela tre matcher på 8 dagar och hjälpa dem nå till slutspel. En lyckad värvning då Klintorph passade på att avgöra två av matcherna nästan på egen hand.

Nu står det klart att Christoffer Nilsson och Robin Andersson, som spelar i Herr3an för Dottevik är klara för Slevik resterande del av säsongen. Nilsson spelade så sent som i december 2018 VM för Norge men inför årets säsong trappade han ner från Herr1an och Arvika till Herr2an där han gjort makalösa 52 poäng på nio matcher.

- Det var ett riktigt tufft val. Mitt under säsongen och när jag blev kontaktad så hade jag fram till den 15 januari att bestämma mig så det var snabba ryck att ta ett beslut. Men någonstans kände jag ändå att det fanns ett sug kvar och detta blir som en sista vända, säger Nilsson till Värmlands Folkblad.

Slevik är ingen ny bekantskap för 30-åringen utan säsongen 2011/12 spelade han där och då vann Slevik både serien och ligaguldet. Just nu ligger Slevik trea i tabellen så chansen för att återupprepa bedriften är goda. I helgen så spelade duon sin första match för Slevik som tyvärr slutade med en förlust mot Greåker med 5-6. Nilsson visade dock sin klass direkt och gjorde 2+1.

Den här artikeln handlar om: