Pixbo-Endre 2-6
Foto: Per Wiklund/Christian Svensson

Endre utökade vinstsviten efter magisk minut

ANNONS

En magisk minut i andra perioden med tre mål gjorde att Endre kunde besegra Pixbo Wallenstam med 6-2 och att laget därmed fick sin revansch - och utökade sin vinstsvit till sju vinster i SSL.

Endre fortsatte sin vinstsvit i SSL när man under måndagskvällen besegrade Pixbo Wallenstam med 6-2 på bortaplan. Vinsten innebar även att man fick revansch efter förlusten mot Pixbo Wallenstam när lagen möttes första gången den här säsongen.

- En väldigt skön vinst, säger Endres Linnéa Wallgren till Innebandymagazinet efter slutsignalen. 

Men det var hemmalaget som hade kommandot efter första perioden och hade en 2-1 ledning när den andra perioden drog igång. Väl där kunde Endre dock vända på allt och gjorde tre mål inom loppet av en minut, och ledningen i matchen släppte man aldrig sedan.

- Vi pratade efter första perioden att vi måste börja vinna närkamper och vi måste börja spela vårat spel och inte vara rädda för att hålla i bollen. Och verkligen komma ner i anfallszon och försöka rulla lite, vi kom egentligen inte till något läge förutom ett i första och vi sa det att vi måste ta tag i det här och gå in och vinna boll framförallt i närkamperna.

Hemmalaget tog sedan en timeout efter endast 70 sekunder var spelade i den andra perioden men det var Endre som fortsatt höll i taktpinnen under resten av matchen.

- Jag tycker vi är väldigt starka. Vi pratade mycket om att vi måste bibehålla det här och inte gå ner oss nu för vi vet att de kommer trycka på, och ta ut målvakten så småningom om det håller i sig. Det gäller bara att vi, som vi gjorde idag, var säkra på det vi gjorde och verkligen höll tätt.

Andrafemman dominerar idag och gör fyra av sex mål, vad är det som gör att det funkar så bra för er?

- Nej men i början av säsongen så ändrade vi om i femmorna till som vi spelar nu, och vi börjar hitta ett bra stäm och en bra kemi. Det har tagit ett litet tag men det känns verkligen nu som vi börjar hitta varandra, vilket är väldigt skönt.

Tre mål för dig, vad säger du om din egen insats idag?

- Jag får väl godkänt idag tycker jag. Nej men jag är en spelare som ska göra mål, såklart, och det är självklart skönt när jag kan bidra med det. Sen värdesätter jag försvarsspel och sånt större men det är klart att det är skönt att göra mål.

Endre har annars gått från att ha en tung säsongsinledning till att nu ha sju raka vinster, och jämför man Endre i början av säsongen med nu så är det stor skillnad på självförtroendet i laget.

- Vi bytte lite i spelsystemet inför den här säsongen och vi hade inte så många träningsmatcher. Sen började lite knackigt och då går ju självförtroendet neråt när man börjar tänka och fundera mycket, men vi har gnuggat på och verkligen trott på att det är så här vi ska spela och vi är bra på det. Och vi har verkligen fått stäm nu hela laget och fått en bra kemi i min femma och i alla andra femmor också. Och sen börjar det gå bättre och då får man bättre självförtroende så nu rullar det på och går bra, så det känns väldigt bra.