Foto: IFF

20-åringen har vunnit 3 guld på mindre än 1 år

ANNONS

Täbys Lisa Carlsson fortsätter bara att imponera mer och mer samtidigt som gulden verkar regna ner över henne. Var skall detta sluta?

Täby fortsätter att leva i sin framgångsbubbla, förra säsongens sensationella SM-guld som var klubbens första kompletterades idag med klubbens första Champions Cup guld efter att man besegrat de schweiziska mästarna Kloten-Dietlikon Jets med 10-3. 

- Det är skitkul, det här är ett mål som vi har haft ända sedan vi tog  SM-guldet, säger en guldrusig Lisa Carlsson till Innebandymagazinet.

Även om siffrorna ser stora ut så speglar det inte riktigt matchen för den var jämn i 43 minuter, sedan gjorde Täby ett ryck från 3-4 till 3-6 på 59 sekunder. Det tog knäcken på de schweiziska mästarinnorna som aldrig orkade att kämpa sig tillbaka efter det.

- Det var ganska så jämnt i två perioder. Sedan höjde vi oss i tredje och ryckte ifrån och på det stora hela tycker jag att vi är det bättre laget.

Vad sa ni till varandra i pausen egentligen inför den tredje perioden?

- Vi pratade om att det bara var att gnugga på och att vi skulle fortsätta på vår gameplan, vi pratade även om hur vi skulle stoppa deras uppspel.

20-åriga Lisa Carlsson har haft ett fantastiskt år där hon tog SM-guld i april, VM-guld i december och nu Champions Cup guld i januari.

- Jag är helt mållös, det var något som jag bara kunde drömma om innan. Det känns bara helt fantastiskt nu och jag är så jäkla glad.

Vilket guld är du mest stolt över?

- Det är jättesvårt men jag tror ändå att mitt och Täbys första SM-guld smäller högst. Det var det coolaste jag varit med om och hela den resan vi gjorde var helt fantastisk.

När vi ändå pratar om drömmar och fantastiska prestationer så förutom att ha  vunnit tre guld på mindre än ett år så blev Carlsson även utsedd till matchens lirare i finalen efter hennes 2 mål och 3 assist.

- Det stämde idag för mig och det var bara att köra. Jag var pigg och fräsch i kroppen och hade stort självförtroende så det var bara att gå ut och köra.

Matchfakta   


FAKTA

Champions Cup segrare dam

  • 2020: Täby FC IBK
  • 2019: IKSU
  • 2017: IKSU
  • 2016: Pixbo Wallenstam IBK
  • 2015: KAIS Mora
  • 2014: Djurgårdens IF IBF
  • 2013: Rönnby IBK
  • 2012: IKSU
  • 2011: Djurgårdens IF IBF