Champions Cup
Foto: Adam Troy

Storvreta utklassade Vitkovice

ANNONS

De tjeckiska mästarna var totalt chanslösa mot Storvreta som lekte hem semifinalen i Champions Cup med hela 11-1.

Storvreta utklassade Vitkovice och de tjeckiska mästarna var chanslösa. Med periodsiffrorna 3-0, 5-0 och 3-1 vann till slut de svenska mästarna med 11-1. 

- Vi gör en bra match rakt igenom, det kändes som de inte hade några verktyg för att straffa oss. De kanske är ett topplag här i Tjeckien men de skulle vara ett bottenlag i Superligan. Så länge vi var fokuserade så var det bekvämt för oss där ute, säger Filip Stenmark till Innebandymagazinet. 

Stenmark har dock haft problem med uppladdningen inför turneringen då han varit sjuk en längre tid.  

- Det kändes förvånansvärt bra, jag har bara en kort träningsvecka i mig men jag känner mig i fint slag.

Matchen var aldrig riktigt jämn för Storvreta var flera nivåer bättre. Det här är mästerlagets sjätte gång man är med i Champions Cup så trots att det inte spelas så många internationella matcher mellan klubblag så har Storvreta mycket rutin vid dessa sammanhang, vilket var en orsak till att man bara kunde trumma på menar Stenmark. 

- Det är mycket som skiljer från det normala i sådana här matcher  men vi är så rutinerade så vi kan koppla bort det och bara fokusera på det som är viktigt och det vi är här för att göra. En sådant här avstamp som vi gör idag ger oss en bra känsla att ta med oss till finalen imorgon. 

När vi pratade med Täbys Moa Tschöp, som också mötte Vitkovice i matchen innan, så berätta hon om det enorma publiktrycket. Var det lika högljutt för er?

Ja, det gick inte att prata med varandra där ute och, jag hörde väl vad min backkollega sa ibland men det var det ända. Det var en härlig känsla och man vill  spela flera sådana här matcher med hög ljudnivå.

I finalen väntar antingen finska mästarna Classic, som slog Storvreta stort förra året i finalen, eller schweiziska mästarna Wiler-Ersigen.   

- Självklart vill vi möta Classic igen, vi har revansch att utkräva. Det är den matchen vi vill ha och det är den matchen vi kommer att få också tror jag. 

Matchfakta