Foto: IFF

Backklippan Tschöp låg bakom Täbys vändning

ANNONS

Semifinalen i Champions Cup blev en tuff nöt att knäcka för svenska mästarna Täby som efter stor möda lyckades vända och besegra de tjeckiska mästarna Vitkovice.

- Det var en väldigt rolig match med högt tempo och ett härligt publiktryck. Alla hejade på Vitkovice så vi hörde knappt varandra nere på planen. Det var fantastiskt kul att spela och vi vann till slut trots att det satt långt inne, säger Moa Tschöp till Innebandymagazinet.

 

De tjeckiska mästarinnorna var bättre i första perioden och efter 20 minuter ledde de med 2-0. Täby skulle dock ta över matchen i andra perioden och kvittera till 2-2 med bud på flera mål. I tredje perioden stod matchen och vägde fram tills minut femtio då Täby gjorde två snabba mål på 8 sekunder fram till 4-2. Det orkade inte Vitkovice komma tillbaka ifrån och Täby vann tillslut med 6-3.  

- Det är annorlunda innebandy internationellt och det är inte vi vana med. Men vi växte in i matchen och när vi förstod hur de spelar och vad vi måste svara på det så vände vi och vann.

En stor anledning i vändningen hade Tschöp som stod för 4 assist, två av dem till tremålsskytten Ranja Varli. 

- Jag blandade och gav lite så det var skönt att få göra lite poäng, det har varit lite si och så på den fronten den här säsongen. Jag kan bättre men en helt okej match från min sida.

Imorgon väntar final mot schweiziska mästarinnorna Kloten-Dietlikon som slog finska SB-Pro med klara siffror i den andra semifinalen. I Kloten-Dietlikon finns två svenska spelare i Alice Granstedt och Iza Rydfjäll. 

- Vi har inte hunnit att prata så mycket om dem än. Vi såg lite på matchen idag och vi kommer kolla mer på dem ikväll på video. Av det jag såg idag så såg de riktigt bra ut så det kommer bli tufft. De spelar lite mer internationellt så det ska bli väldigt kul att möta dem.

Skulle Täby vinna imorgon så tar Tschöp sitt tredje Champions Cup guld med sitt tredje lag då hon tidigare vunnit med Djurgården och KAIS Mora. 

- Det hoppas jag så klart och självklart är det det vi går för. Kommer vi bara upp i nivå så är det inget lag som slår oss, så pass bra är vi. 

  Matchfakta