Klart: SSL-spelarens nya klubb i Herr1an

ANNONS

Under juluppehållet så meddelade Warberg att Kim Clemedtson lämnar laget och sedan dess har det varit tyst om 26-åringens framtid fram tills idag då han gjort klar med en ny klubb.

Runt jul blev det klart att Warbergsspelaren Kim Clemedtson lämnar laget på grund av ett distansförhållande och minskad speltid. Nu har 26-åringen bestämt sig var han ska avsluta säsongen och både Höllviken och Helsingborg fick nobben och istället så blir det spel i Herr1an med Malmö, som han spelade med innan han gick till Warberg.

-  Tappade stora delar av glädjen till innebandy denna säsong  och att få komma tillbaka och spela med de vänner jag har här nere var ett givet val då, säger Clemedtson till Innebandymagazinet.

Ekenprodukten gick till Malmö för fyra säsonger sedan ungefär vid samma tidpunkt som nu och då gjorde han 7 poäng på 10 matcher i allsvenskan. Nu kommer han tillbaka med nio matcher kvar och Malmös spelar i Herr1an. Så frågan är hur många poäng han kan bidra med nu?

- Jag kom ju precis som nu under ett juluppehåll och fick ganska begränsat med speltid första halvan. Säsongen efter fick jag mer en ledande roll och trivdes kanon. Även om jag är en poängspelare i grunden så vill jag bidra med mer än så. De enda poängen jag är intresserad av nu är lagets 3p och vidare till kval. 

Malmö som åkte ur allsvenskan i sista omgången senast har haft en defekt trupp under hösten med flera nyckelspelare som inte kunnat vara med av olika anledningar. Men förutom Clemedtson så har man värvat in två spelare till plus att man fått tillbaka ett par spelare från skadelistan, så förväntningarna inför andra halvan är höga. 

-  Även om många varit borta så har de absolut inte haft en defekt grupp utan på de träningar jag varit med nu så verkar de väldigt sammansvetsade och har stor potential. Det är fyra platser i kvalet och de är en av de platserna vi satsar för. Jag tror att vi nyper första platsen och ser oss i allsvenskan nästa säsong!

Efter halva säsongen ligger Malmö på en andra plats i Herr1an Södra Götaland och det är bara en poäng upp till serieledarna Pixbo Wallenstam IBF. Imorgon så möter dessutom Malmö Warbergs andra lag som en extra krydda på övergången.

Malmös klubbchef Mikael Jeppson om värvningen:

- I grunden flyttar Kim tillbaka till Malmö för att inte behöva ha ett långdistansförhållande men såklart är även innebandyn viktig för honom och Malmö FBC det självklara valet. Kim har kvar många vänner i laget som han har haft god kontakt med under warbergssejouren så grupprocessen kommer gå väldigt smidigt. Sen vet vi att Kim kommer tillföra laget väldigt mycket i framförallt det offensiva spelet och som helhet är det en perfekt ”halvsäsongsvärvning” för oss, säger Jeppsson till klubbens hemsida. 

Malmös Tränare Jörgen Hansen om värvningen:

- Att Kim väljer att komma tillbaka till oss och förstärka oss i jakten på ett allsvenskt kval är givetvis ett styrkebesked. I Kim får vi en numera rutinerad, avig och otroligt spelskicklig rightare som kommer att ge oss ytterligare spets i anfallsspelet. Vi snackar en spelare som producerar 2 poäng per match på allsvensk nivå, så det är inget snack om att detta är en superbra värvning för oss.