Johanna Hultgren gjorde ett av Moras tre mål mot IKSU.
Foto: Bosse Grängsjö

Mora föll tungt utan Wijk i gigantmötet

ANNONS

KAIS Mora hade ingen chans mot IKSU när man saknade storstjärnan Anna Wijk som missade gigantmötet.

De två stora giganterna på damsidan möttes idag när IKSU tog emot KAIS Mora som saknade sin stora stjärna Anna Wijk, som var borta på grund av familjeskäl. När de båda giganterna möttes i seriepremiären så vann Mora med 7-5 efter att Wijk spelat fram till fyra mål och gjort ett själv.

Idag så märktes det tydligt hur mycket Wijk betyder för sitt Mora då den fruktade förstakedjan, som gjorde 6 av målen senast mot IKSU, inte gick att känna igen med vikarien Jenna Saario. Utan IKSU kunde ta en bekväm seger med 7-3. Johanna Hultgren blev utsedd till matchens bästa Moraspelare men hon var inte nöjd med sin insats när Eurosport pratade med henne efter matchen.
- Nä det skulle jag inte säga när vi förlorar med 3-7 mot IKSU, då är det svårt att hitta något som är bra. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Hultgren till Eurosport och fortsätter:

- Vi ligger okej i pressen och vinner en del boll där men vi är alldeles för loja i försvaret och vi hjälper inte Hill. Hon gjorde en fantastiskt match och rädda oss flera gånger.

Kolla in IKSU:s snygga ledningsmål i klippet ovan.

I Wijks frånvaro så gjorde den annars så fruktade förstakedjan bara två mål men Hultgren ville inte skylla förlusten på att Wijk inte var med.
- Det är klart att det betyder mycket för oss att hon inte är med. Hon är en av våra viktigaste spelare så då är det så klart det blir tufft. Men samtidigt tycker jag inte att det är det som gör att vi förlorar idag, vi gör en för dålig match helt enkelt.

I normala fall så brukar Wijk servera Hultgren och Moa Gustavsson med passningar på löpande band men idag så hade förstakedjan med Saario som center svårt att få till något etablerat spel. Så visst betydde Wijks frånvaro mer än vad Hultgren ville ge sken av.
- Hon är världens bästa spelare och hon är väldigt duktig på att hitta fram med passningar till mig. Men jag tycker att jag ska göra en betydligt bättre match än vad jag gör.

Läs också:
Matchfakta