Visbys lagkapten Jesper Eliasson som back och målvakt.
Foto: Magnus C Lydahl och Gunilla Gustafsson

Backen som fick svida om till målvakt

ANNONS

Visbys lagkapten Jesper Eliasson berättar om hur det vara att byta från back till målvakt mitt under matchen. Han avslöjar även vem som kommer stå idag och om nyförvärvet från Mullsjö finns med ikväll.

Ikväll är det dags för säsongen tredje möte mellan Pixbo Wallenstam och Visby. Pixbo vann med 11-3 hemma och 9-5 borta. Vi fick en pratstund med Visbys lagkapten Jesper Eliasson inför matchen precis när planet från Gotland landat på Landvetter.
- Vi vet att det kommer bli en tuff match då vi förlorat två gånger mot dem redan. Men sist vi möte dem hemma så gjorde vi en bra insats men det rann i väg lite i slutet när vi tog ut målvakten, säger Eliasson till Innebandymagazinet.

Efter den senaste omgången blev det en hel del skriverier när Visbys målvakt Martin Stolt skadade sig och tvingades utgå tidigt i andra perioden. Eftersom Visby inte hade med sig någon reservmålvakt så fick backen Eliasson ställa sig i målet.
- Det var speciellt, jag hamnade nästan i chock när jag helt plötsligt stod i målet och hade ingen aning om vad som väntade. Jag började ju med att släppa in ett mål direkt och då tänkte jag att det här kan bli en lång kväll. Men sedan lyckades vi få ordning på det och laget slet sjukt mycket för att täppa igen. Från det att jag kom in så hade vi ett helt annat försvarsspel där alla verkligen offrade sig för varandra.


Se situationen där Stolt skadar sig

Hur var det att stå i mål?
- Det var kul i efterhand men just då var jag i chock och fattade knappt att jag stod i mål. Jag fokuserade bara på att göra mitt bästa så hade aldrig tid att tänka efter hur det kändes egentligen.

Hur är det med Stolt idag kan han spela?
- Han är kvar på Gotland, han har fortfarande huvudvärk men det har blivit bättre. Han har inte tränat något under veckan så han är inte med idag.

Hur har ni löst målvaktsfrågan då, har ni två målvakter med er?
- Rasmus Ekström är tillbaka från sin sjukdom och sedan har vi även tagit med en målvakt från juniorlaget.

Under mellandagarna så gjorde Visby även klart med ett nyförvärv från Mullsjö, Oskar Domberg som finns med idag.
- Han tränade med oss igår och han kommer att vara med idag. Det såg bra ut och det kändes bra att ha han med i laget så det ska bli kul och se vad han kan uträtta ikväll.

Vad talar för att ni ska kunna vinna över Pixbo för första gången?

- Vi måste sätta försvarsspelet det är sen största nyckeln. Sen måste vi sätta våra kontringar när chanserna dyker upp. Men jobbar vi lika hårt i försvaret som mot Kalmarsund när jag stod i mål så har vi chansen.