Tidigare SSL-spelaren Kristoffer Asp gör idag sin tränardebut tillsammans med Hudik/Björkberg.
Foto: Per Wiklund

Tidigare SSL-spelaren gör tränardebut idag

ANNONS

Han bytte klubban mot taktiktavla mitt under brinnande säsong - och idag gör Hudik/Björkbergs Kristoffer Asp sin tränardebut i Herr1an Norrland.

Tidigare i december blev det klart att Kristoffer Asp tar över tränaransvaret i Hudik/Björkberg. Detta då huvudtränaren Peter Hermansson hoppat av sitt uppdrag eftersom att tiden inte räckte till då Hermansson nyligen bytt jobb och efter nyår skulle få nya arbetsuppgifter.
- Jag har alltid haft tankar på att bli tränare efter karriären och det kan bli en bra början att ta över en klubb de sista tre månaderna av en säsong, sa Kristoffer Asp till Hudik/Björkbergs hemsida då.

Och idag är det dags för tränardebuten för Asp när hans Hudik/Björkberg ställs mot Kiruna i en match som drar igång klockan 16.00. Hudik/Björkberg parkerar inför dagens omgång på en andraplats i Herr1an Norrland med 28 poäng, en poäng bakom serieledarna IBF Dalen.

Kristoffer Asp har en lång SSL-karriär bakom sig där han representerat både Jönköping, Falun och Granlo i högstaserien. Under den nuvarande säsongen svarade Asp för 22(6+16) poäng i Herr1an innan han bytte klubban mot en taktiktavla.