Svenske Oscar Lundin gör sin tredje säsong som tränare i Alligator Malans men den här blir hans sista.
Bild: Patrick Kouni
Internationellt

Svensk proffstränare återvänder hem

ANNONS

Oscar Lundin hoppas att det ska bli tredje gången gillt nere i Schweiz. Senast åkte hans Alligator Malans ut i sjunde avgörande semifinalen och nu får Lundin bara en chans till att bli Schweizisk mästare.

Oscar Lundin är inne på sin tredje säsong som proffstränare nere i Schweiz och han har varit i Alligator Malans hela tiden. Men efter säsongen så flyttar han och familjen hem till Sverige igen.
- I grund och botten trivs jag och familjen väldigt bra här nere och som tränare är Alligator Malans ett superspännande projekt, hade gärna jobbat vidare med killarna, säger Lundin till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Laget blir hela tiden lite bättre. Men andra saker i livet, så som skolgång för barnen, kommer in och timingen för detta stämde nu.

Hur kommer det sig att du väljer att meddela mitt i säsongen att det bli din sista?
- Både jag och klubben ville ha tidigt klart och jobba långsiktigt. Och när vi nu visste hur vi ville göra så tycker jag det skickar bra signaler att gå ut med det. Vi visar att det finns en plan! Sedan är det superkul att Pius Calouri, min assisterande, tar över som chefstränare. Helt rätt lösning. Det är första gången på många, många år som en tränare från området får chansen. Så nu laddar vi för ett framgångsrikt sista halvår här i Malans.

Har du redan gjort klart med något nytt uppdrag i Sverige?

- Nej, ingenting är klart. Så en spännande tid väntar för mig och familjen. Martina (frun) har också mycket att säga till gällande nästa steg.

Hur går tankarna då ska du fortsätta att vara tränare och på vilken nivå, eller ska du plocka upp spelarkarriären igen kanske?
- Jag brinner för ledarskapet och utvecklingen av individer, utvecklingen av spelet. Sedan att koppla dessa bitar till att skapa bättre och bättre förutsättningar för att vinna nästa match, det är utmaningen och där hittar man nycklar. Jag upplever att jag utvecklats här nere och fått till mig nya verktyg. Både kring ledarskapet i stort och kring innebandyn i smått. Mixen av filosofier och förutsättningar här nere skapar synergier. Sättet vi i Alligator spelar innebandy på tror jag mycket på, så kommer klubben att vinna titlar. Att med en tydlig struktur driva spelet och attackera, då utvecklas spelarna. De vill jag gärna testa och utforska mer på hemmaplan.

- Sedan måste förutsättningar och timing stämma. Mycket ska kännas rätt för att vi som familj skall hoppa på ett nytt tränaruppdrag.

Bästa minnet hittills under din tid i Schweiz?

- Hittills är sättet vi växte under slutspelet ifjol. Där lärde jag mig mycket. Sedan avslutningen att förlora en semifinal i Game 7, den väckte någonting i mig. Men, bästa minnet med Alligator Malans har jag framför mig
Den här artikeln handlar om: