Gabriel Oredsson har tagit 2 SM-guld med Storvreta IBK.
Foto: Adam Troy

Toppmatch där vinnaren får fira jul som tabellfyra

ANNONS

Ikväll avgörs det om Uppsala Teknologer eller Björklinge ska få fira jul som tabellfyra i Herr1an Mellersta.

Det vankas toppmatch i Herr1an Mellersta innan jullovet är här. Ikväll möts tabellfyran Uppsala Teknologer och tabellfemman Björklinge och vinnaren får fira jul som tabellfyra.
- Björklinge har imponerat på mig, deras tränare har fått ihop det bra och har tagit fler poäng än vad jag trodde innan säsongen, säger Teknologernas poängkung Gabriel Oredsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Nu på slutet har även deras målproduktion kommit igång på allvar där Niklas Wik fullkomligt öst in poäng. Vi kommer säkerligen ha en del boll men får vara vaksamma på deras kontringar. Får hoppas att den rutin som finns i Tekno kommer att väga över till vår fördel och att vi vinner matchen med ett par bollar.

37-åringen som spelat flera säsonger i SSL med Storvreta is still going strong och han leder både poäng- och skytteligan i serien.
- Överlag tycker jag ändå att jag har hållit en hyfsat jämn nivå, gjort en del poäng och får stort förtroende av våra tränare. Tror det blir tufft att vinna poängligan, kommer missa någon match kring sportlovet samtidigt som de är många duktiga poängspelare som ligger tätt efter.

Halva serien är spelad vad säger du om er insats så här långt?

- Tycker att vi ska vara relativt nöjda efter halva säsongen. Tappade nästan hela vår förstafemman och har haft en del skador, trots det ligger vi med där uppe och har chans på en kvalplats. Är imponerad över våra yngre förmågor som verkligen har klivit in och tagit för sig.

På tal om kvalplats, vilka fyra lag tror du går till kval från den Mellersta serien?
- Sätra och Västerås känns relativt klara. De två sista platserna är desto mer öppna. Självklart hoppas jag och tror att Tekno tar en plats. Den sista platsen tar Mora även om jag tycker det vore roligt om ett lag som Björklinge tar sig till kval.