Landslaget

Nu är Anna Wijk bäst genom alla tider i landslaget

ANNONS

Anna Wijk svarade för VM:s kanske snyggaste mål hittills under gårdagen - och passade även på att slå dubbla rekord.

Under gårdagen säkrade Sverige sin plats i dagens VM-semifinal när man slog Tyskland med hela 26-2, och det var även en match där Sveriges lagkapten bjöd på dubbla rekord - och kanske VM:s snyggaste mål hittills.

Anna Wijk svarade nämligen för ett fantastiskt läckert mål när hon i boxplay fintade bort den tyska försvararen innan hon kunde chippa in bollen bakom en chanslös Indra Reck i Tysklands mål.

Under matchen svarade Wijk totalt sett för tre mål och sex assist, och Wijk är numera den spelare som gjort flest assist i ett och samma dam-VM genom tiderna. Den tidigare rekordinnehavaren var legendaren Emelie Lindström och det rekordet låg på 16 assist, inför dagens semifinal mot Finland ligger Anna Wijk nu på 18 assist och kan därmed även utöka rekordet.

Men det blev även ytterligare ett rekord för Anna Wijk under gårdagen, Wijk är numera den spelaren i landslaget som gjort flest poäng genom alla tider. Inför gårdagen hade herrspelaren Kim Nilsson rekordet på 192 poäng, men nu står Anna Wijk på 194(52+140) poäng och har därmed tagit över tronen.

Bildspel: Anna Wijks drömmål mot Tyskland
Alla foton: Per Wiklund




Den här artikeln handlar om: