Jesper Ekström har blommat ut efter Mullsjös tränarbyte.
Foto: Adam Troy och Helmuth Subiabre

Mullsjös nyförvärv talar ut om tränarbytet

ANNONS

Han värvades som en ny poängkung men när säsongen satte igång blev det inte så mycket speltid fram tills dess att Mullsjö byte tränarstab.

Inför den nu pågående säsongen tappade Mullsjö sin poängkung Anton Vestlund och för att ersätta honom värvades Jesper Ekström in från Onyx. Men efter 15 spelade matcher för Mullsjö har Ekström bara gjort 7 mål och 2 assist än så länge.
- Min start har inte varit jättebra men det börjar att gå bättre och bättre nu. Jag hade en tränare i början som jag inte var någon favorit hos och fick sparsamt med speltid. Men nu är det roligt att spela innebandy igen och då är det naturligt att det går bättre, säger Ekström till Innebandymagazinet.

Tränaren han syftar på är Ulf Hallstensson som värvades till Mullsjö inför säsongen men som valde att lämna sitt uppdrag efter nio omgångar på grund av personliga skäl som hade att göra med det geografiska läget och att samarbetet mellan ledarstaben och sportgruppen inte fungerade.
- Det är en jätte, jätte, jätteskillnad nu, det är mycket roligare att träna och spela. Det är först nu som jag känner mig som en del av laget även om gruppen tagit emot mig bra. Innan kände jag mig utanför men redan första träningen när Elf tog över blev det en stor skillnad direkt.

Efter en skakig inledning på säsongen har Mullsjö växlat upp och vid halvtid ligger man på en femte plats.
- Vi var ganska så dåliga i början men nu har vi en torsk de senaste nio matcherna utan att ha spelat någon superinnebandy. Vi har massor kvar att kräma ut ur truppen så det känns väldigt lovande.

Vad är den största skillnaden mellan innan och efter tränarbytet?

- Vi spelar ett liknande spel så det är inte så stor skillnad men det är lite friare idag och det är samma linjer och så. Men den största skillnaden är väl att det är flera som tycker att det är roligare att spela nu och att det är därför som att det går bättre.

Vad är det som gjort att det är roligare nu?

- Det berodde på Hallstensson och hur han var och så har han betett sig i andra klubbar tidigare också.

Ikväll är det dock upp till rejält bevis för Ekström och hans Mullsjö om det ska bli några poäng då man stöter på rejäl patrull när svenska mästarna Storvreta borta står på menyn.
- Det är den tuffaste uppgiften som finns tillsammans med Falun och framförallt att möta dem i IFU där de inte brukar förlora så ofta. Men de är i en halvdålig form samtidigt som vi är i en bra form så är det någon gång man ska möta dem så är det nu.

Vad kommer krävas för att ni ska ta tre poäng?
- Vi måste spinna vidare på det vi gjort på slutet. Alla måste jobba hårt och för varandra och sedan gäller alla gamla klyschor om att vi måste käka skott och sätta chanserna när vi får dem. Det gäller att vi är noggranna över hela banan annars blir vi straffade direkt.

Fotnot: Innebandymagazinet har sökt Ulf Hallstensson.