Kevin Björkström (69) och Kevin Haglund från säsongens första möte med Höllviken.
Foto: Anton Måård

Kalmarsundsstjärnan rasar mot Videogruppen

ANNONS

Idag är Simon Nilsson tillbaka efter sin tre matchers långa avstängning, en avstängning som hans backkollega Kevin Björkström tycker är horribel.

Halva säsongen är avklarad i herrarnas Superliga och efter en stark inledning och en liten sämre fortsättning ligger Kalmarsund på en åttonde plats i tabellen med ett helt hoper med lag bakom som jagar.
- Vi har blandat och gett. Vi startade starkt men när vi började möta lagen från den norra halvan så stötte vi på bättre motstånd samtidigt som vi hamnade i en lite formsvacka som ledde till att vi bara tog två av femton poäng. Men efter det har vi höjt oss igen så vi har har blandat och gett lite för mycket under första halvan, säger Kevin Björkström till Innebandymagazinet.

I kväll möter man Höllviken som är ett lag som man brukar ha lätt för. Men frågan är om man glömt bort den senaste förlusten mot Pixbo eller om den överkörningen sitter kvar i huvudena.
- Vi måste göra en bättre insats än vad vi gjorde mot Pixbo. Då var vi väldigt bleka men nu har vi åkt ner till Skåne för att ta med oss tre poäng hem och komma in i en vinnande trend igen. Men Höllviken är luriga hemma så det gäller att vi steppar upp rejält mot sist.

Med i startuppställning ikväll är Björkströms backkollega Simon Nilsson som varit avstängd tre matcher för en incident med Faluns Casper Backby.
- Det är superskönt att han är tillbaka eftersom det är min backkollega. Han är stor och stark och är en spelartyp som vi inte har så många av i laget. Så det ska bli väldigt roligt och superskönt att få tillbaka sin parhäst igen.

Vad tycker du om att han blev avstängd tre matcher?
- Nilsson står relativt still och det ser ut som Backby tappar balansen samtidigt som han passar och olyckligt faller han in i Nilssons axel. Jag hade köpt en utvisning men tre matchers avstängning är horribelt samtidigt som man friar Billy Nilsson när han sätter en axel i plytet på Gonzales Palm. Med tanke på det tycker jag att det är dags att lägga ner videogruppen och låta dem fokusera på andra saker. Det känns som om de vrider och vänder på det som de vill istället för att se situationerna.


Se situationen i klippet ovan som Simon Nilsson varit avstängd för.

I Höllviken finns förra säsongens poängligavinnare Johannes Wilhelmsson som gjort poäng i magiska 62 raka matcher. Men det är ingen svit som Björkström lägger någon energi på att försöka sätta stopp för.
- Han är en superduktig spelare men de har andra spelare som kan pilla in lite bollar också som vi måste hålla ögonen på. Så jag har ingen fokus på att sätta stopp för JW:s svit utan han får gärna göra poäng så länge som vi vinner matchen.

När Kalmarsund gick upp till SSL förra säsongen så mötte man Höllviken i premiären och man föll med uddamålet. Men efter de mötet har man vunnit de tre andra mötena lagen emellan, senast med 10-4.
- Framförallt så är vi ett bättre lag än Höllviken så det som talar för att vi håller i vår svit är att vi är revanschsugna från Pixbomatchen. Sedan är vi större och starkare och bättre på allt än Höllviken. Så det är bara upp till oss själva att komma upp i prestation om vi ska vinna eller inte. Gör vi inte det så såg vi ju att de kunde vinna en match mot oss i premiären förra säsongen.