Anna Wijk har sett till att nya poängrekordet i landslaget just nu 185 poäng, och i VM lyder nya rekordet 77 poäng.
Foto: IFF
Landslaget

Tyskland eller Singapore väntar för Sverige i kvarten

ANNONS

VM-gruppspelets sista match spelades mot Lettland på tisdagskvällen och det slutade med en ny storseger för Sverige.

- Det var en ganska konstig match. Det blev många utvisningar och de parkerade bussen och stod otroligt långt. Det blev trångt, men jag tycker ändå att vi gör det bra sett över 60 minuter, säger centerstjärnan Anna Wijk till Innebandymagazinet om kvällens vinst mot Lettland.

Segersiffrorna skrevs till 16-1 och mycket fokus hamnade på Anna Wijk som blev historisk med att slå dubbla poängrekord. Hennes assist till Moa Gustafssons 2-0-mål innebar att hon klättrade förbi Emelie Lindström i antal poäng både i VM och landslaget.

Hur stort känns det?
- Jag vet inte om det känns något alls just nu. Det är skönt att det är avklarat så man kan släppa det nu. Individuella rekord och utmärkelser är något jag får tänka på efter karriären. Men det är klart att jag är stolt och att det känns stort,

Känns det extra ärofyllt att det är just Emelie Lindström du klättrar förbi?
- Ja, så är det. Hon har varit en stor förebild för mig under min uppväxt. Jag har sett upp till henne jättemycket, så det är klart det är speciellt.

Gruppspelet kan summeras med att Sverige vann tre raka matcher i överlägsen stil. Totalt blev det hela 49 mål framåt och bara 4 insläppta.
- Jag tycker att vi göra tre bra matcher, men det blev lite olika matcher. I den första var Slovakien ganska aggressiva och spelade fysiskt, där tycker jag vi gör en bra match. Tjeckien tyckte jag var lite mer bleka ä jag trodde att de skulle vara, men vi gör en stark match i 60 minuter och maler ner dem. Idag bjöd inte Lettland upp direkt, utan låg otroligt lågt och jobbade bara med att täcka skott. Det här var kanske den konstigaste matchen. Men sett över alla matcher är jag nöjd, vi gör många bra saker som vi kan ta med oss. Sedan finns det alltid saker att slipa på, så klart. Men vi har sparat en del grejer i vårt spel till slutspelet också.

Nu väntar kvartsfinal på fredag klockan 19:00. Motståndare blir vinnaren i playoff-matchen mellan Tyskland och Singapore som spelas imorgon (onsdag) 13:00.

Läs även
Emelie Lindström: Hatten av och grattis!

TV: Se när Anna Wijk slår dubbla rekord här
Den här artikeln handlar om: