Fagerhults tränare Johan Kihlblom och Craftstadens Patrik Ekman siar om varandras kommande streckstrider.
Foto: Jbpictures och Magnus C Lydahl

Serieledarna om bottten och jumbon om toppen

ANNONS

Fagerhult Habo siar om hur bottenstriden kommer att sluta och jumbon Craftstaden siar om hur toppstriden kommer att sluta i södra allsvenskan.

Det råder havltid i södra allsvenskan och det är jämnt vid de båda strecken. Innebandymagazinet har frågat Serieledarna Fagerhult Habo hur de tror att bottenstriden kommer att sluta och vilka tre lag som åker ut. Vi har även pratat med jumbon Crafstaden som fått sia om vilka fyra lag som kommer att ta SSL-kvalplatserna.

Serieledarnas tränare Johan Kihlblom säger så här om bottenstriden:
- Det kommer bli de lagen som ligger där nere nu som får kämpa om det. Övriga lag börjar distansera sig lite och har hittat en stabilitet bra nog att hålla sig undan botten. Onyx och Lillån tror jag kommer vara inblandade ett tag till men de kommer att greja det till slut. Så de tre lagen som ligger sist nu och kanske att Lockerud Mariestad kommer blanda sig i om de inte får ordning på sitt bortaspel snart, men samtidigt är de bra hemma.




Klubbikonen Patrik Ekman som spelat 21 säsonger i Craftstaden tror så här om toppstriden:
- Det vore lustigt om inte Real Karlstad tar en topplacering. Fagerhult Habo kommer också ta en av platserna de har bra spets och de har fått in en ledarstab med SSL-rutin. Så de två lagen kommer garanterat ta varsin plats.

- Där under kommer det bli väldigt tight och tufft och jag tror att det kanske blir någon uppstickare som man inte alls hade tänkt sig som tar en plats. Jag hade i och för sig trott att Onyx skulle bli ett topplag i år igen men de har haft ordentligt med grus i maskineriet.

Vilka två blir det som tar de sista platserna då?
- Det är svårt att sia om det jag vet faktiskt inte. Det känns väldigt öppet men Örebro borde kunna bita ihop och ta en av dem i alla fall. Den sista vågar jag inte svara på.