Mest publik i VM 2019 hittills var i mötet mellan Schweiz och Finland.
Foto: IFF/Michael Peter/Fabian Trees
Landslaget

Med gruppspelet nästan klart - fem roliga fakta om VM 2019

ANNONS

Inför dagens avslutande gruppspelsmatcher tar vi en titt på fem roliga fakta om VM 2019.

VM 2019 är inne på sin sista gruppspelsdag och matcherna har precis börjat att dra igång, men inför dagens avslutande dramatik passar vi på att ta en titt på fem intressanta fakta från VM 2019.

Fem roliga fakta om VM 2019
VM:s målrikaste match
Svarade Sverige för när man besegrade Slovakien med 23-1 under första gruppspelsdagen i en match som sågs av 1234 åskådare.

VM:s målsnålaste match
Var gårdagens möte mellan Norge och Japan som slutade 2-1 till Norge efter det att Heidi Rod prickat in det matchavgörande målet med sju minuter kvar att spela.

Mest åskådare
Hade mötet mellan hemmanationen Schweiz och Finland där hela 3452 åskådare fanns på plats och bevittnade när Schweiz tog en imponerade 7-4 seger över Finland.

Sveriges målvaktsstatistik
Amanda Hill har startat Sveriges båda gruppspelsmatcher och har gjort det med bravur. Enligt den officiella statistiken så har Hill visat upp en räddningsprocent på 89.28% när det nu återstår endast en match av gruppspelet.

Poängligaledaren
Är för närvarande finska stjärnspelaren Veera Kauppi som efter gårdagens seger mot Tyskland klättrat högst upp på tronen med sina 16(7+9) poäng. Finland har dock spelat klart sina gruppspelsmatcher samtidigt som Sverige har en match kvar - och närmaste svenska spelaren i poängligan är Anna Wijk med 9(0+9) poäng, ska hon lyckas gå om ikväll?
Den här artikeln handlar om: