Det vankas ett hett derby idag mellan Jönköping och Mullsjö.
Foto: Adam Troy/Per Wiklund

SSL-stjärnan höjer temperaturen inför dagens prestigemöte

ANNONS

Det är derbydags idag i Jönköpings Idrottshus när Jönköping tar sig an gästande Mullsjö, och det är ett Jönköping som hittills är hundraprocentiga i derbyna mot Mullsjö den här säsongen.

Det vankas ett hett SSL-derbyt idag när Jönköping och Mullsjö drabbar samman, och det är ett Jönköping som vunnit säsongens enda SSL-derby hittills och nu vill utöka den vinstsviten.
- Det ska bli inspirerande höll jag på att säga, det känns som att vi har ett läge här och kan sätta oss i deras skallar lite. Vi kan vinna andra raka mot Mullsjö och vi har haft ett bra hemmaspel hela säsongen och känner oss starka hemma. Vi ska göra en riktigt bra match på hemmaplan mot Mullsjö för en gångs skull, säger Otto Weidman till Innebandymagazinet.

Men att man skulle märka av på planen att det är extra mycket heta känslor mot just Mullsjö vet inte Weidman om han vill hålla med om.
- Jag vet inte, när matchen väl är igång känns det lite som vilken annan match som helst. Det har inte varit jättemycket känslor så som ballat ur men det är klart att man vet ju att det brukar bli tight mellan oss och jag tror att inget lag vill dra på sig något onödigt heller. Så det gäller att ha en balansgång. Matcherna hittills har varit tajta och ballar sällar ur med massa gruff och att det blir efterslängar. Det beror lite på hur matchbilden är och hur det ser ut på planen, men det har inte varit några världskrig.

Det är ju ett Mullsjö som också kommer från ett tränarbyte för inte så länge sen, tror du att ni kommer få se ett extra taggat Mullsjö här just på grund av det?
- Jag tror nog att de har extra tändvätska i och med att de förlorat mot oss senast. Som det lag de ska vara och vinna SM-guld så får de vinna mot oss som är deras lillebror som de säger. Det som är skönt med matcherna mot Mullsjö är att de målar upp sig själva som några giganter mot oss, de har allt att förlora och vi har allt att vinna.

Vad vill du se av ditt Jönköping mot Mullsjö?
- Jag vill se att vi verkligen tar chansen och spelar den innebandy som vi gjort på hemmaplan på sistone. Att vi verkligen tar chansen också och visar att nu vinner vi mot Mullsjö i två raka och att det kanske inte är så mycket guld och gröna skogar där ute som de säger, det finns ett lag i stan som är ikapp dem.