Hagunda drabbar samman med RIG Umeå klockan 16.00 imorgon i Umeå Energi Arena Väst.
Foto: Adam Troy

Sjukdomsdrabbat Hagunda tar sig an tabelljumbon

ANNONS

Efter att ha förlorat mot Tullinge senast så är det ett sjukdomsdrabbat Hagunda som nu ställs mot tabelljumbon RIG Umeå på bortaplan imorgon.

- Det ska bli spännande. Vi hade ju tre raka vinster innan Tullinge, så vi vill på något sätt hitta tillbaka till det, säger Hagundas tränare Fabian Karlstén till Innebandymagazinet.

För mot Tullinge föll Hagunda med 8-5, även om man startade matchen på ett piggt sätt.
- Jag tycker att första perioden så var vi riktigt bra och jag tycker vi kontrollerar matchen. Vi diskuterade några saker inför andra som vi behövde göra bättre för att på något sätt kunna hänga dit några kassar, men det kändes väl om att det var ett steg tillbaka i den perioden i intensitet och ansvar framförallt. Dels vinner vi inte närkamper i försvarsspelet och sen så missar vi lite i sorteringen också i det låga försvarsspelet och Tullinge är otrolig duktiga på att straffa en, de gör mycket mål på halvchanser och det gäller att vara närvarande på planen hela tiden.

RIG Umeå är för närvarande jumboplacerade i allsvenskan norra och har haft det tufft under säsongen 19/20, men det gäller att inte underskatta motståndarna menar Karlstén.
- De har ju haft några, som man brukar säga, hedersamma förluster och det känns ändå som att de varit med i många matcher. Bara nu senast mot Strängnäs vart det ju förlust med 5-3 och det måste man ändå säga är ett godkänt resultat för Strängnäs på bortaplan. Men jag vet inte, de är ju svåra att placera någonstans. Det är klart att de har tappat mycket spets men det är ett lag som krigar och kommer de i ett bra stim så kan de absolut bli jobbiga för oss.

För Hagundas del så har man annars drabbats av lite manfall inför morgondagens match och när Innebandymagazinet når Karlstén så sitter han och försöker pussla ihop hur laget ska formera sig imorgon.
- Vi har några spelare borta faktiskt. Vi hade ju en trupp på 22 spelare och sen lånade vi ut några spelare och sen har vi åkt på sjukdomar så nu är vi nere på 14 tillgängliga till imorgon. Vi får pussla litegran, men det har varit mycket folk borta hela veckan och vi har varit ganska inställda på det.

Hur påverkar det att bara ha 14 spelare tillgängliga?
- Påverkar och påverkar. Vi har många spelare som vill spela på två femmor så det är både positivt och negativt att ha folk borta. Vi har ju rullat mycket på tre femmor i stort sett alla matcher så att spela på mindre folk kanske kan vara en fördel, vi får lite bättre intensitet kanske. Men vi får se om det blir att vi spelar på tre femmor eller två, just nu lutar det åt att vi förhoppningsvis ska kunna få ihop tre femmor. Just nu är vi 14 eller 15 eller 16, det är två frågetecken som vi har.

Vad behöver ni göra för att vinna imorgon?
- Framförallt behöver vi vara ödmjuka, det känns som vi tappade lite ödmjukhet mot Tullinge. Sen att vi jobbar med våra grunder och att vi tar det på allvar. Det är mycket småsaker som vi behöver rätta till från Tullinge matchen, inte jättestora saker men det blir ändå ganska kostsamt om man inte tar vissa småsaker på allvar. Sätta försvaret och vara noggranna i kontringsspelet och vara noggranna med bollen på mittplan till exempel.