Sirius slog Jönköping med 11-2 efter bland annat 5(4+1) poäng av Billy Nilsson.
Foto: Per Wiklund

Styrkebeskedet - Sirius krossade Jönköping

ANNONS

Ett Sirius i poängbehov svarade för en mycket stark insats när man under torsdagskvällen besegrade Jönköping med hela 11-2(!).

Mötet mellan Sirius och Jönköping i IFU Arena skulle ha startat 19.00 men det dröjde till 19.40 innan matchen kunde komma igång på grund av trafik som orsakat en försening för Jönköping. Och det var en försening som Sirius tränare David Ahlmark var rädd skulle påverka laget.
- Jag var väldigt orolig. Vi hann värma upp två-tre gånger innan matchen drog igång och jag var orolig för vår mentala del att vi inte skulle kunna ladda om, men killarna gjorde det fantastiskt bra, säger David Ahlmark till Innebandymagazinet.

Pratade ni om att göra något annorlunda ikväll jämfört med era tidigare matcher?
- Nej, vi pratade om att göra samma saker som vi gjort de senaste fyra matcherna ungefär. Efter Visby-matchen så tog vi ett ganska rejält snack och ändrade på en del saker och jag tycker att vi har spelat mycket bättre efter den matchen. Även om vi förlorade ganska stort mot Falun så har vi gjort det ganska bra från den matchen och framåt.

TV: Se när Jönköping tror att man kvitterar - men man får istället en straff som Tobias Steineck räddar.


Under kvällens match så hade Sirius hela åtta olika poänggörare där Billy Nilsson svarade för 5(4+1) poäng, Filip Eriksson för 4(1+3) och Kevin Söderling för 4(3+1) poäng. Och offensiven var något som Ahlmark var väldigt nöjd med efter matchen.
- Ja det var ett tag sen, det är klart att det är jätteskönt med lite islossning. Det behövde vi och det var bra för självförtroendet såklart.

Och Tobias Steineck i mål, vad säger du om hans insats?
- Han är så bra som han kan vara. Han kommer in här mot Dalen också och var precis lika bra. Det var ett tag sen man såg honom så pass bra men nu har han visat det i tre och en halv match, det känns som vi fått tillbaka gamla Steineck.

Vad tar ni med er från den här matchen framåt nu?
- Ja vi tar med oss tre poäng och att vi känner att vi börjar sätta grejorna som vi vill utföra dem just nu. Sen får vi inte dra för stora växlar utav den här utan ladda om till nästa match helt enkelt.