Ingarö firar ett av sina mål mot värsta seriekonkurrenterna Tyresö Trollbäcken i en match man vann med 6-4.
Foto: Emma Aspenberg

Sportchefen om varför man sparkade tränaren

ANNONS

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet avslöja att storfavoriterna i JAS , Ingarö sparkar sin tränare efter 5 omgångar.

Ingarö IF som ligger tvåa i grupp E i herrarnas JAS har valt att gå skilda vägar med sin huvudtränare, kunde Innebandymagazinet avslöja tidigare idag. Så här sa bland annat tränare PA Nyman om vad som hänt.
- Det stämmer. Det beror på att vi har hamnat i en situation där jag och föreningen har olika åsikter hur HJ- och JAS-verksamheten ska bedrivas och då blir det naturligt att det är alltid tränaren som får gå.

När Innebandymagazinet tar kontakt med Ingarös sportchef Sanny Åström vill han först inte tillägga så mycket.
- Spontant vill jag inte gå in i någon dispyt med PA utan han har sagt vad han har sagt. Jag har inte så mycket mer att tillföra just nu men när vi har gjort klart allt vi håller på med så kan jag kontakta dig igen.

Så det stämmer att ni strukturerar om JAS-verksamheten?
- I det stora hela så består vårt JAS-lag av spelare från Ingarös och Värmdös A-lag och nästan alla går på olika NIU-skolor och flera spelar i stadslaget. Alla spelar otroligt mycket innebandy just nu och Festen spelas inte i december utan längre fram. Det finns inte på en karta att vi inte ska komma topp tre i den grupp vi spelar nu. Så för killarnas skull har vi valt att avlasta dem lite och då känns det onödigt att ha ett JAS-lag också med en egen tränare som vill ha träningar och sitt spelsätt.

Enligt Nyman så säger han att ni sänkt ambitionerna och inte satsar på att gå till Innebandyfesten som han värvades för att ta laget till.
- Det handlar inte om att sänka ambitionen att gå till Innebandyfesten utan tvärtom. Vi har fullt fokus på att ta oss till Festen och dessutom ska vi passa på att vinna Storvretacupen i mellandagarna som ett delmål. Det vore ett hån mot killarna att inte sikta på Festen med det laget som vi har.

Sportchefen poängterar att det inte handlar om något personligt bråk utan att det handlar om meningsskiljaktigheter.
- Jag och PA är inte osams på något sett utan vi är bara oense om hur vi ska föra skutan framåt och då valde vi att göra så här.

Tror du att ni kommer tappa några spelare tack vare detta?
- Vi har spelarmöte med killarna imorgon så det vet jag mer efter det. Men jag hoppas och tror på att spelarna litar på mig att vi kommer ha fullt fokus på att ta oss till Festen och går för att vinna hela paketet väl där.

Läs också:
JAS-lag sparkar sin tränare