William Skarin tränar 1 mot 2-lägen inför dagens match mot Jönköping Ungdom.
Foto: William Jumpponen

Ska Vara/Lidköping hänga på topplagen i grupp H?

ANNONS

Ikväll har Vara/Lidköping chansen att hänga på topplagen i grupp H om man besegrar Jönköping. Men skulle man förlora ser det tufft ut att nå en playoff plats.

Ikväll spelar Vara IBK/IBK Lidköping en viktig match i JAS grupp H. Efter 7 matcher ligger Vara/Lidköping på en femte plats på 13 poäng. Två placeringar högre upp ligger Jönköping Ungdom på 15 poäng och de båda möter varandra i en match som Vara/Lidköping bör vinna om man ska hänga med i toppen.
- Inledningen har varit bra. Vi har vunnit mot de lagen som ligger på den nedre halvan av tabellen, var sånär att knipa minst en poäng mot Hovslätt, sen var vi tyvärr numret för litet mot ett skickligt Lerum, säger lagets stjärna William Skarin till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi stod upp bra mot Fagerhult/Mullsjö i seriepremiären och trots en tunn trupp plockade vi med en poäng hem från den matchen. Tar vi 3 poäng ikväll så har första halvan av säsongen varit bra, och vi har skapat oss bra förutsättningar för en playoff-plats.

Hur går tankarna inför kvällens match?
- Det kommer bli tufft. Jönköping är ett bra lag och det kommer krävas hårt slit och fokus i 60 minuter för att vi ska kunna vinna. Jönköping kommer ifrån en storvinst mot Borås och kommer ha ett gott självförtroende in till matchen. Men vi är oerhört starka och svårslagna så det kommer att bli en tuff match för båda lagen. Självklart tror jag på vinst.

18-åringen gör sin fjärde säsong i JAS och han har tagit stora kliv framåt denna säsong. På 7 matcher har han gjort 17 poäng vilket är personligt tangerat JAS-rekord och han leder den interna poängligan.
- Min utveckling beror väl främst på att jag sliter och försöker göra så gott ifrån mig på både träning och match. Jag tränar mer och hårdare i år än tidigare år. Sedan har jag även förbättrat min teknik och mitt skott. Något som uppenbarligen gett resultat!

Tre lag går vidare till play off från grupp H och Skarin har en klar bild för sig vilken trio det blir.
- För tillfället ser jag inget lag i gruppen som ska kunna skaka Lerum och kunna nypa förstaplatsen från dem. Ett oerhört skickligt och välskolat lag som hittills gjort sig förtjänt av den platsen. Hovslätt är även de ett bra lag som antagligen kommer ta en playoff-plats.

- Sen så kommer det, som jag ser det, vara en strid om tredjeplatsen som vi, Fagerhult/Mullsjö och Jönköping kommer slåss om. En fight vi kommer gå segrande ur, då vi har ett bättre lag. Kanske inte kvalitetsmässigt om man tar spelare för spelare mellan lagen. Men våran lagkänsla och vårt hårda slit för varandra kommer vara det som avgör. En för alla, alla för en är verkligen ett motto som stämmer in på oss.