Jonas Grahn har gjort 5 mål och en assist i allsvenskan och 4 mål och 11 assist i JAS än så länge för RIG Umeå denna säsong.
Foto: Tomas Brandt Wangel

RIS-spelaren som blomstrar sista året

ANNONS

RIG-kaptenen Jonas Grahn har inlett årets säsong strålande och slagit rekord både i allsvenskan och JAS.

I vanlig ordning är det RIG Umeå som ligger i toppen av JAS-grupp A på herrsidan. Efter sex spelade omgångar har man gjort rent hus än så länge men ikväll ställs man mot Thorengruppen i ett Umeåderby.
- Vår inledning har väl varit bra resultatmässigt då vi vunnit 6 av 6 matcher. Men det finns matcher då vi inte riktigt har presterat på topp och inte varit med när matchen startat och släppt in några snabba mål i början, säger Jonas Grahn och fortsätter:

- Det måste vi få bort då det mot starkare motstånd längre fram kan kosta matchen att inte vara med från start. Men överlag så är jag nöjd med våra insatser.

Grahn går sista året på riksinnebandygymnasiet och han har blommat ut ordentligt i år. Han har redan gjort mer mål än han någonsin gjort i A-laget på en säsong och han är bara en poäng ifrån sitt poängrekord på JAS-sidan och då har han bara spelat fem matcher än.
- Det beror väl på att jag har tagit större ansvar offensivt och vågat ta lite mer avslut samt utmana lite mer och slå de röda passningarna som har gjort att jag fått göra lite mer poäng än tidigare.

Hur går tankarna inför kvällens Umeåderby där Thorengruppen behöver en seger för att hänga på i toppen?
- Ja precis, det ska bli väldigt roligt att spela ett derby mot Thoren, de matcherna är alltid lite extra roliga att spela då det är många av de som spelar i Thoren som man känner och vet vilka det är. Sen så har det alltid varit en speciell slags rivalitet mellan oss och dem (tidigare Umeå city) så det är kul.

Vad krävs för en sjunde raka vinst?
- För att vi ska vinna vår 7de raka så måste vi gå in med en ödmjuk inställning som vanligt och följa våra grunder i försvaret och i anfallet, gör vi det så har vi väldigt goda chanser att ta vår 7de raka seger i JAS.

Ni stormar mot en given play off-plats men vilka mer tror du följer med er till slutspelet?
- Ja, jag tror att det blir jämnt om de andra två platserna men de jag tror tar dem är Thoren då de har en bra bredd i laget och sedan så har de även en bra spets i Axel Hjälm och Oliver Boden vilket gör att jag tror de kommer tvåa i vår grupp. Sedan tror jag Gamla Stan tar den tredje plasten då jag tyckte att de överraskade oss väldigt mycket i senaste matchen och visade att de har ett bra lag med några individuellt skickliga spelare också som gör att de tar den sista playoff platsen från vår grupp.