Jönköpings trupp blir snart en man starkare.
Foto: Magnus C Lydahl

Jönköping värvar spelare från seriekonkurrenten

ANNONS

I jakten på en slutspelsplats i Superligan har Jönköping gjort klart med en spelare från en annan Smålandsklubb.

Efter 15 omgångar ligger Jönköping straxt utanför slutspel men det är bara en poäng upp till de åtta åtråvärda slutspelplatserna. Då agerar lagets ledning och värvar in en spelare från Kalmarsund.

I slutet på oktober så meddelade Kalmarsund att man går skilda vägar med sitt nyförvärv Oscar Rohlin som svarade för 41 poäng förra säsongen i allsvenskan.
- Oscar är fortfarande en spelare som vi tror på, men ibland blir det inte som man har tänkt sig och när det inte fungerar socialt, så är det svårt att få spelet att fungera och då behöver man byta miljö för att kunna ta nästa steg, sa Kalmarsunds klubbchef Per Viberg då.

Viberg berättade också om hur de tänkte angående att Rohlin fortfarande är kontrakterad med Kalmarsund.
- Vårt gemensamma mål är att Oscar ska fortsätta att spela innebandy på en hög nivå och FBC Kalmarsunds mål är att någon annan förening löser ut Oscar från hans kontrakt med föreningen.

Enligt uppgifter till Jönköpingsposten ska Rohlin nu vara klar för JIK.
- Enligt uppgifter till JP-sporten är klubbarna överens och nu ligger papperna hos förbundet. JIK:s förhoppning är att Rohlin ska bli spelklar till torsdagens bortamatch mot Sirius, skriver tidningen.