Max Wahlgren fanns med på bänken för Helsingborg i gårdagens storseger över Pixbo Wallenstam.
Foto: Per Wiklund

Poängkungens besked efter förra veckans skada

ANNONS

Max Wahlgrens debut för Helsingborg förra veckan blev kort då han fick kliva av med en skada, här ger poängkungen besked om skadan och när han kan tänkas vara tillbaka.

Förra veckan blev det klart att poängkungen Max Wahlgren lämnade Linköping för spel i Helsingborg för resten av säsongen 19/20, och i onsdags förra veckan gjorde Wahlgren säsongsdebut för Helsingborg.

Debuten blev dock kortvarig då Wahlgren fick kliva av med en skada, och det var en skada som höll honom borta från spel i helgens match mot Pixbo där Helsingborg vann med 9-5.
- Nej det var bara en liten känning. Det var länge sedan jag spelade match och det var mer en säkerhetsåtgärd egentligen. Det ska inte vara något problem, sen får vi se om jag ska spela den här matchen eller nästa, säger Max Wahlgren till Innebandymagazinet.

När bestämmer ni om du kan spela på onsdag eller inte?
- Jag måste prata med vår sjukgymnast men det blir nog på tisdagen eller onsdagen. Det är ingen brådska, jag vill inte gå för fort fram heller för det vore dumt om man skulle åka på en riktig skada och vara borta länge. Det hade inte varit kul.

Exakt vad det rör om för typ av känning är Wahlgren hemlighetsfull om och refererar till det som en underkroppsskada, men han kommer inte att behöva spela med något skydd i framtiden.
- Nej det kommer jag inte att göra.

Men även om Wahlgren inte kunde spela i gårdagens match så fanns han med på bänken i en ny roll.
- Jag var coach, jag var inhoppande assisterande. Våran assisterande skulle få barn och var borta och då kunde jag vara det istället.

Vad säger du om matchen annars?
- Riktigt fin match med mycket täckta skott och bra effektivitet framåt. En ganska perfekt bortamatch skulle jag säga. Pixbo är väldigt bra så att jag tycker att det inte är tre poäng som man kan räkna med att ta. Jag tror inte det har blivit seger borta mot Pixbo... det var någon sa grundserien typ 2010-2012, jag vet inte men det var länge sen.

Och ifall det inte blir tal om matchspel för Wahlgren på onsdag mot Växjö så öppnar han för att fortsätta hålla i taktiktavlan.
- Ja kanske, man vet aldrig. Fast jag kanske ska sluta på topp så jag är hundraprocentig.