Rickard Hedlund, numera sportchef i Falun, fick återigen känna på hetluften under en SSL-match.
Foto: Per Wiklund

Därför såg Faluns ledarstab annorlunda ut igår

ANNONS

Under gårdagen så besegrade Falun Jönköping med 5-4 på bortaplan i Jönköpings Idrottshus, men den uppmärksamme kunde se att allting inte såg ut som vanligt i Faluns ledarstab.

Huvudtränaren Thomas Brottman saknades nämligen, och istället stod sportchefen Rickard Hedlund där tillsammans med assisterande tränaren Eric Björk. Hedlund, som har en lång tränarhistoria bakom sig, avslutade tränarkarriären inför den nuvarande säsongen för att istället bli sportchef i Falun - och anledningen till inhoppet är enkelt.
- Brottman var inte pigg så då hoppade jag in, han var sjuk, säger Rickard Hedlund till Innebandymagazinet.

Kände du av att du har saknat hetluften något nu när du stod där?
- Jo men lite så är det väl. Det var häftigt att vara tillbaks, man har ändå varit med tio år på bänken. Det var kul att vi vann och att vi vände.

Matchen var en svängig historia annars där Jönköping gick hade en 3-0 ledning efter första perioden innan Falun vaknade till liv. 3-0 blev 3-2 efter två perioder och i tredje kunde Falun reducera, kvittera - och till sist sätta avgörande målet med endast 50 sekunder kvar.
- Vi är inte med i första perioden. Jönköping är mycket bättre än oss, sen så kastar vi om lite och växer in i matchen i andra perioden. Sen så tar vi över mer och mer tycker jag, vi vinner väl inte helt rättvist. Men matchbilden och som det såg ut med bollinnehav och så, så hängde det väl i luften att vi skulle ta det.

Var det Hedlund-effekten som gjorde att ni lyckades vända och sen även ta segern?
- (skratt) Nej så tror jag inte att det var, det var nog spelarna som vanligt. Vi gjorde iallafall några taktiska förändringar som var bra, men det viktigaste var nog att vi gjorde någonting.

Och om det skulle bli sjukdomar även i framtiden så är inte sportchefen Hedlund främmande för att göra ytterligare inhopp på Faluns bänk.
- Ja alltså om det blir sjukdomar så är det nära tillhands, det är svårt att vara helt själv och det är alltid bra att ha någon att bolla med. Jag försöker ju jobba hyfsat nära laget och nära tränarna hela tiden så det blir naturligt om det händer något. Men förhoppningsvis är alla pigga och krya så jag kan ta SM-guldet från läktaren i år.