Filip Eriksson finns återigen med på planen för Sirius del.
Foto: Per Wiklund

Stjärnforwarden gör comeback efter hjärnskakningen

ANNONS

Han har saknats i spel efter en hjärnskakning - nu gör Sirius stjärnforward Filip Eriksson comeback i dagens möte mot Dalen.

Det var för två veckor sedan i mötet mellan Växjö och Sirius som Sirius Filip Eriksson skadade sig i samband med en tackling. Det visade sig senare röra sig om en hjärnskakning och Eriksson har därefter saknats i spel för Sirius. Men nu kommer ett glädjebesked för Uppsalaklubben när Eriksson bekräftar att han idag ska spela mot gästande Dalen.
- Ja det ska jag göra. Det ska bli riktigt kul, säger Filip Eriksson till Innebandymagazinet.

Och Eriksson känner inte av sin hjärnskakning något nu i dagsläget.
- Nej jag har faktiskt inte känt av huvudet på hela veckan. Jag började träna lite lugnt tidigt på den här veckan och jag har kört för fullt onsdag, torsdag och fredag. Och jag känner mig redo och har inte känt av det något, det känns bra.

TV: Se situationen där Filip Eriksson skadar sig.


Hur har tiden varit annars sedan skadan?
- Nej men den har varit riktigt tråkig faktiskt. Jag har aldrig åkt på någon riktig skada sådär tidigare och speciellt när det är mot huvudet och du inte får göra något, det enda du får göra är att ligga i ett mörkt rum och vila. Det var riktigt tråkigt men sån är idrotten, skador händer och det är bara att acceptera men som sagt nu mår jag bra och det är väldigt skönt.

Sist lagen möttes i år var i mitten av Oktober där Sirius åkte på en riktig näsbränna när man förlorade med hela 9-0, en match som fortfarande ligger färskt i minnet.
- Vi åkte på en riktig dänga där senast med 9-0 och vi har revansch att utkräva. Det kommer att bli en tuff match där Dalen har mestadels av boll och vi försöker kontra. Troligtvis blir det ganska jämt, tidigare har vi inte haft det lätt men ändå ganska lätt mot Dalen. Jag tror vi vann två av tre förra året och vi ska se till att fixa det i år också.

Just den där 9-0 förlusten, tror du att den ligger kvar och spökar något?
- Nej, det är nog mer att vi har en revansch att utkräva på dem för det var riktigt pinsamt. Man skämdes efter den matchen, så mer att vi har en revansch att utkräva och inte åka på en sån förlust igen. Men lite som jag var inne på tidigare att förra året vann vi två av tre mot dem och vi vet att vi har gjort bra matcher och vi vet att vi kan slå dem. Så nej, jag tror inte det.